13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Retail – CONFIRMARE Tranzacție surpriză – Unul dintre cei mai mari producători de haine din Israel, abia intrat în România, cumpără afacerea celebrei companii românești Adesgo – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Producătorul israelian de îmbrăcăminte Tefron, cu exporturi în întreaga lume, anunțat de Profit.ro ca intrând direct pe piața din România la finele anului trecut, preia, într-un transfer de activitate, operațiunile de producție și vânzare de articole lenjerie fără cusături ale celebrei companii românești Adesgo, cel mai mare producător de dresuri și lenjerie din România.

Producătorul israelian de îmbrăcăminte Tefron, cu exporturi în întreaga lume, anunțat de Profit.ro ca intrând direct pe piața din România la finele anului trecut, preia, într-un transfer de activitate, operațiunile de producție și vânzare de articole lenjerie fără cusături ale celebrei companii românești Adesgo, cel mai mare producător de dresuri și lenjerie din România.

Tranzacția, anunțată anterior de Profit.ro, a fost confirmată acum oficial.

Tranzacția, așteaptă să fie finalizată la jumătatea acestui an, a fost semnată pentru peste 2 milioane euro (plus active fixe evaluate la 1,5 milioane euro) la care se va adăuga costul inventarului transferat, bani care urmează să fie plătiți în rate până la 30 iunie 2025, relevă datele analizate de Profit.ro.

Tefron va prelua inclusiv angajații Adesgo, lista de clienți și furnizori și 125 de mașini de producție.

Adesgo va fi în continuare activă pe piața locală din România cu marca Diamond.

Înființată în 1926, ca proprietate particulară a lui Arthur Drechsel, Adesgo a devenit în 1993 societate pe acțiuni cu capital integral privat.

În anii 1998-2002, pachetul majoritar a fost cumpărat de grupul belgian Bonneterie Bosteels de Smeth, iar în 2010, Loar, parte a grupului Argaman Industries, a preluat pachetul majoritar de acțiuni al companiei.

Compania are peste 100 de angajați și exportă circa 85% din producție, pe piața locală produsele sale fiind comercializate atât în magazine proprii, cât și în hipermarketuri.

Fabrica Adesgo are o capacitate de producție de peste 1 million de perechi pe lună și peste 600.000 de articole de lenjerie. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul Diamond by Adesgo.

În 2021, conform celor mai recente date disponibile, compania a avut afaceri de 39,2 milioane lei și o pierdere de 8,7 milioane lei.

Profit.ro a anunțat în 2021 că dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, controlat de frații libanezi Johny și Jihad Jabra, a cumpărat terenul fabricii Adesgo, din zona bucureșteană Tineretului.

Tefron Ltd, producător israelian de îmbrăcăminte, cu exporturi în întreaga lume, a intrat direct pe piața din România în noiembrie anul trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro.

Compania, listată pe bursa din New York, este unul dintre cei mai mari exportatori din Israel și lider mondial și pionier al producției de îmbrăcăminte bazate pe tehnologie fără sudură (Hi-Tex).

Înființată în 1977, compania produce în fabricile sale din Israel, Iordania și Asia lenjerie intimă, articole sportive și destinate relaxării (n.red. îmbrăcăminte pentru casă) atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pentru branduri precum Victoria’s Secret, The Gap, NIKE, Target, Patagonia, J.C. Penney, Under Armour, Adidas, Pink și Walmart.

Pe lângă Israel, Tefron mai are sedii în Canada, Montreal și Shanghai, precum și birouri de vânzări și distribuție în mai multe regiuni din SUA, Vietnam și India.

Compania, cu peste 1.000 de angajați, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 207 milioane de dolari, aproape dublu față de 2021. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!