34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Retail – Consiliul Concurenței a actualizat ”Monitorul prețurilor” cu o secțiune dedicată produselor cu prețuri plafonate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul Concurenței a actualizat platforma online Monitorul Prețurilor, oferind utilizatorilor o secțiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat, pe listă aflându-se 41 de produse.

Consiliul Concurenței menționează că la 1 august 2023 a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului care stabilește măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la mai multe grupe de alimente de bază...

Proiectul a fost lansat în anul 2019 de Consiliul Concurenței și conține două componente: Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare și Monitorul Prețurilor Carburanților (care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto)...

Consiliul Concurenței a actualizat platforma online Monitorul Prețurilor, oferind utilizatorilor o secțiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat, pe listă aflându-se 41 de produse.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, pe pagina principală a secțiunii „Produse alimentare” este disponibil un meniu nou, „Produse cu adaos plafonat”, scrie Agerpres.

În funcție de criteriile de selecție ale utilizatorilor, de localizare și de disponibilitate, aplicația va returna prețurile practicate de fiecare magazin, așa cum sunt ele încărcate de fiecare retailer în platformă.

„Continuăm acțiunile noastre de a veni în sprijinul consumatorilor și am creat în Monitorul Prețurilor o secțiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat. În acest fel, se asigură o mai bună transparență a respectării reglementărilor în vigoare, iar consumatorii vor putea să verifice mult mai ușor prețurile produselor pe care vor să le achiziționeze”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Platforma online www.monitorulpreturilor.info poate fi accesată la nivelul întregii țări de pe orice computer, iar în perioada următoare va fi actualizată și varianta pentru dispozitive mobile.

Astfel, produsele cu adaos comercial plafonat, regăsite în noua secțiune din Monitorul Prețurilor, sunt: Pâine (Panificație), Lapte (Lactate), Telemea (Lactate), Iaurt (Lactate), Făină (Alimente de bază), Mălai (Alimente de bază), Ouă (Ouă), Ulei (Alimente de bază), Pui întreg/grill (Carne), Tacâmuri de pui (Carne), Pulpe întregi cu os (Carne), Aripi de pui (Carne), Carne porc lucru (Carne), Pulpă porc cu os (Carne), Pulpă porc fără os (Carne), Spată de porc (Carne), Roșii (Legume), Ceapă (Legume), Castraveți (Legume), Fasole (Legume).

Pe lista de produse cu adaos comercial plafonat se mai află: Morcovi (Legume), Ardei Bianca (Legume), Ardei Capia (Legume), Mere roșii (Fructe), Mere Golden (Fructe), Prune (Fructe), Pepene (Fructe), Struguri (Fructe), Cartofi (Legume), Zahăr (Alimente de bază), Usturoi (Legume), Pere (Fructe), Orez (Alimente de bază), Cozonac (Panificație), Bulion (Alimente de bază), Smântână (Lactate), Margarină (Lactate), Drojdie (Alimente de bază), Carne tocată (Carne), Unt (Lactate) și Magiun (Alimente de bază).

Consiliul Concurenței menționează că la 1 august 2023 a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului care stabilește măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la mai multe grupe de alimente de bază. Aceasta a fost urmată de alte două Ordonanțe, care au introdus alte alimente pe lista celor cu adaos plafonat.

Proiectul www.monitorulpreturilor.info a fost lansat în anul 2019 de Consiliul Concurenței și conține două componente: Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare și Monitorul Prețurilor Carburanților (care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto). 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!