21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Consumul global de vin cade la un minim istoric – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consumul global de vin a ajuns anul trecut la cel mai scăzut nivel din 1996 încoace din cauza inflației ce a generat creșterea prețurilor, astfel că puterea de cumpărare a potențialilor consumatori a fost redusă, a anunțat Organizația Internațională a Viței de Vie și Vinului (OIV)...

Organizația cu sediul la Paris a estimat consumul mondial de vin în anul 2023 la 221.000.000 hectolitri, cu 2,6% mai puțin decât în 2022 și cu 7,5% sub nivelul din 2018.

Tensiunile geopolitice, îndeosebi războiul din Ucraina, și crizele energetice subsecvente, alături de perturbările lanțurilor globale de aprovizionare, au dus la costuri de producție și distribuție mai mari, care s-au transferat în creșteri de prețuri pentru consumatorii de vin, ceea ce a redus cererea, susține OIV.

Consumul global de vin a ajuns anul trecut la cel mai scăzut nivel din 1996 încoace din cauza inflației ce a generat creșterea prețurilor, astfel că puterea de cumpărare a potențialilor consumatori a fost redusă, a anunțat Organizația Internațională a Viței de Vie și Vinului (OIV), transmite Reuters.

Evenimente

25 aprilie – MedikaTV – Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai – Maratonul Fondurilor Europene
27 mai – Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) – Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organizația cu sediul la Paris a estimat consumul mondial de vin în anul 2023 la 221.000.000 hectolitri, cu 2,6% mai puțin decât în 2022 și cu 7,5% sub nivelul din 2018. Un hectolitru este echivalentul a 133 de sticle standard de vin, arată Hotnews.

Tensiunile geopolitice, îndeosebi războiul din Ucraina, și crizele energetice subsecvente, alături de perturbările lanțurilor globale de aprovizionare, au dus la costuri de producție și distribuție mai mari, care s-au transferat în creșteri de prețuri pentru consumatorii de vin, ceea ce a redus cererea, susține OIV.

Scăderea a fost deosebit de mare în China, cu un minus de 25%. La începutul secolului, consumul de vin crescuse brusc odată cu extinderea clasei de mijloc, însă în ultimii cinci ani s-a redus cu mai mult de 60%, la 6,8 milioane hectolitri din cauza restricțiilor provocate de Covid-19 și de presiunea prețurilor care au tendința să se răsfrângă mai mult asupra piețelor recente, precum China, a spus John Barker, directorul general al OIV.

În ce privește comerțul internațional, schimburile cantitative s-au redus cu 6,3%, la 99.000.000 hectolitri, dar numai cu 4,7% din perspectivă valorică (36 miliarde euro) întucât prețul mediu al unui litru de vine a ajuns la un nivel record.

De asemenea, OIV a redus estimarea producției de anul trecut de la 244 milioane la 237 miliane de hectolitri, cel mai mic nivel din ultimii 60 de ani. Declinul abrupt este provocat de vremea nefavorabilă, precum îngheț timpuri, ploi abundente sau secetă, la care se adaugă extinderea bolilor viței de vie.

Italia a avut cea mai mică recoltă din 1950 – 38,3 milioane de hectolitri, cu 23% mai redusă față de anul 2022, astfel că a pierdut în fața Franței poziția de lider mondial.

Pentru 2024 se estimează o creștere a producției în emisfera sudică, în Australia și Argentina, dar va sub nivelul mediu din intervalul 2018-2023. O primăvară rece și un cules târziu va face ca producția în Chile să scadă pentru al treilea an consecutiv, reducerea fiind în medie de 17%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!