28.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Retail – Exporturile Chinei au crescut peste așteptări în luna mai – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Exporturile Chinei au crescut în luna mai mai mult decât erau așteptările, în timp ce importurile au ratat prognozele, au arătat vineri datele vamale.

Cu toate acestea, importurile au crescut cu 1,8% în acea perioadă, ratând prognoza Reuters, pentru o creștere de 4,2%.

În aprilie, exporturile Chinei au crescut cu 1,5% față aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce importurile au crescut cu 8,4%.

Exporturile Chinei au crescut în luna mai mai mult decât erau așteptările, în timp ce importurile au ratat prognozele, au arătat vineri datele vamale. 

Exporturile au crescut cu 7,6% în mai, față de un an în urmă, calculate în dolari americani, depășind așteptările pentru o creștere de 6%, potrivit unui sondaj Reuters, citat de News.ro.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Cu toate acestea, importurile au crescut cu 1,8% în acea perioadă, ratând prognoza Reuters, pentru o creștere de 4,2%.

În aprilie, exporturile Chinei au crescut cu 1,5% față aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce importurile au crescut cu 8,4%.

În luna martie, în schimb, exporturile chinezești au scăzut peste așteptări.

În primele cinci luni ale anului, exporturile în dolari americani au crescut cu 2,7% față de un an în urmă, în timp ce importurile au crescut cu 2,9%.

Importurile și exporturile Chinei către SUA și UE au scăzut în acea perioadă, conform calculelor CNBC ale datelor oficiale.

Dar comerțul cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est a crescut, exporturile Chinei către regiune avansând cu 4,1% de la an la an în perioada ianuarie-mai, arată datele.

Exporturile Chinei către Rusia au scăzut în acea perioadă, în timp ce importurile din Rusia au crescut cu 7,5%.

Exporturile Chinei de nave aproape s-au dublat în perioada ianuarie-mai față de un an în urmă, în timp ce exporturile de mașini și circuite integrate au crescut cu 20% fiecare.

Exporturile de pământuri rare, îngrășăminte și telefoane mobile au scăzut.

Ca o indicație a cererii interne, importurile de țiței ale Chinei s-au schimbat puțin în primele cinci luni ale anului față de aceeași perioadă din 2023. Țara este cel mai mare importator de țiței din lume.

Exporturile Chinei au rezistat în ciuda tensiunilor comerciale cu SUA și au contribuit la susținerea creșterii economice generale. Indicele managerilor de achiziții de producție Caixin a arătat că noile comenzi de export au crescut în mai pentru a cincea lună consecutiv, deși într-un ritm mai lent.

Totuși, restricțiile comerciale globale sunt în creștere, cu aproximativ 3.000 impuse anul trecut, față de 1.000 în 2019, înainte de pandemie, a declarat Fondul Monetar Internațional săptămâna trecută.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!