21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Retail – Magazine – Magazinele taie temporar prețurile la alimente de bază… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

EXCLUSIV DOCUMENT Planul Guvernului în construcții - transferă ajutoare de 150 milioane euro producătorilor de materiale.

În urma acestor măsuri, toți operatorii economici din sectorul alimentar vor rămâne cu marje de profit rezonabile, mai arată surse guvernamentale.

CITEȘTE ȘI DECIZIE Sub amenințarea infringement-ului - Consumatorul nu va mai alege între reparația sau înlocuirea unui produs, în 30 zile de la livrare.

Reprezentanții marilor lanțuri de magazine au promis Guvernului că vor reduce temporar prețurile, începând cu perioada imediată, la o serie de produse alimentare de bază, precum pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, mălai, făină, ulei, legume, fructe.

Potrivit informațiilor Profit.ro, Guvernul ia în calcul și adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să fie plafonate adaosurile comerciale pe tot lanțul comerțului alimentar, de la producător, furnizor și vânzător. În plus, retailerilor li se va impune reducerea sau chiar suspendarea taxelor și a comisioanelor la vânzarea produselor.

Executivul susține că poate modifica legislația în acest sens fără acordul Comisiei Europene, iar toți reprezentanții săi arată că ”nu este vorba de o plafonare a prețurilor ca în Ungaria”.

În urma acestor măsuri, toți operatorii economici din sectorul alimentar vor rămâne cu marje de profit rezonabile, mai arată surse guvernamentale.

Marii comercianți ar urma să reducă de bunăvoie adaosurile comerciale. 

Deși Guvernul nu poate interveni pentru a regla prețurile decât cu acordul Comisiei Europene, retailerii ar urma să fie de acord cu solicitarea premierului Ciolacu, mai ales pentru că, în nenumărate rânduri, acesta și-a exprimat intenția introducerii unei taxe de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri pentru marile companii.  

Premierul Ciolacu a susținut că va fi vorba de o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației: ”Aici ne referim la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete”, a spus premierul. ”Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu

Profit.ro a anunțat anterior că premierul Ciolacu a transmis marilor lanțuri comerciale să reducă adaosurile la circa 8 produse alimentare de bază, astfel încât prețurile pentru populație să fie suportabile, dar și pentru ca ținta de inflație să ajungă până la finele anului la 8%, așa cum și-a propus Guvernul în programul cu care a fost votat de către Parlament.

Măsura ar urma să se aplice temporar, pentru jumătate de an, iar Consiliul Concurenței ar urma să monitorizeze situația, ca lanțurile comerciale să reducă aceste prețuri.

Potrivit Guvernului, discuțiile au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcțional agreat între Guvern și mediul privat, pentru reducerea prețului la produse alimentare de bază.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu și clar care, alături de măsurile guvernamentale,  să ducă la reducerea inflației și la creșterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar  angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflației, până la sfârșitul anului.  Am convingerea că putem reuși acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Executivul a mai arătat că dialogul cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar va continua pentru stabilirea în comun a măsurilor convenite pentru reducerea inflației și creșterea puterii de cumpărare, precum și a modului de aplicare, urmând ca până joi dimineața să fie agreate detalii concrete.      

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!