15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – Mircea Fechet: Sunt convins că, în mai, vom depăși bariera de 200 de milioane de ambalaje colectate într-o lună – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Bariera de 200 de milioane de amabalaje SGR colectate într-o singură lună va fi depășită în luna mai, a estimat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Fără îndoială că cifrele prezentate deja sunt impresionante: 160 de milioane de ambalaje colectate în luna aprilie înseamnă 160 de milioane de PET-uri, mai puține în gropile de gunoi, în albiile râului, în păduri sau în natură, în general () Când mi s-a spus că, pe 7 mai, am colectat aproape zece milioane de ambalaje, n-am putut decât să mă bucur.

Bariera de 200 de milioane de amabalaje SGR colectate într-o singură lună va fi depășită în luna mai, a estimat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Acesta a participat la inaugurarea celui de-al patrulea centru de numărare și sortare a ambalajelor din cadrul Sistemului de Garanție – Returnare (SGR), de la Otopeni, scrie Agerpres.

„Am promis că vom lăsa o Românie mai curată decât am găsit-o și de la lună la lună se întâmplă acest lucru. Fără îndoială că cifrele prezentate deja sunt impresionante: 160 de milioane de ambalaje colectate în luna aprilie înseamnă 160 de milioane de PET-uri, mai puține în gropile de gunoi, în albiile râului, în păduri sau în natură, în general (…) Când mi s-a spus că, pe 7 mai, am colectat aproape zece milioane de ambalaje, n-am putut decât să mă bucur. Cu această ocazie, îmi permit să fac și un pronostic. Sunt convins că, în luna mai, vom depăși bariera de 200 de milioane de ambalaje colectate într-o lună, la fel cum mă aștept ca sistemul să crească în fiecare zi, dincolo de un mediu mai curat. Bineînțeles că trebuie să vorbim și despre oportunitățile de natură economică pe care Sistemul Garanție-Returnare le aduce. Cele 150 de locuri de muncă de aici, în Otopeni, la care se adaugă probabil alte sute de locuri într-o industrie orizontală, care pleacă de la colectare și se termină la reciclarea acestor ambalaje, discutăm despre investiții, despre oportunități de business, lucru care nu poate decât să întregească acest efort de mediu pe care îl facem în fiecare zi”, a afirmat Fechet.

Oficialul a punctat, totodată, faptul că SGR înseamnă o inițiativă a Ministerului Mediului „care a schimbat viața fiecăruia dintre noi”.

„Cred că acest sistem este unul dintre puținele lucruri care pe care le-am făcut la Ministerul Mediului și care au schimbat viața fiecăruia dintre noi (…) Sunt convins că vom reuși. Am testat cu bucurie și un aparat de colectare automat „bulk”, cum îi spunem noi, din acela unde verși sacul cu PET-uri și ți le numără automat. Așadar, suntem pe drumul cel bun, suntem în traiectoria pe care o așteptam și haideți să rămânem în continuare în hora reciclării și să transformăm România într-o țară mai verde și mai frumoasă”, a transmis ministrul de resort.

Centrul de numărare și sortare a ambalajelor SGR, deschis marți în Otopeni, se alătură celor trei deja deschise, până în prezent, în județele Cluj, Timiș și Brașov.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!