24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Retail – PLMA Amsterdam a desemnat câștigătorii premiilor Salute to Excellence 2023 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Toți retailerii câștigători, în ordine alfabetică, sunt după cum urmează: A.S. Watson Benelux (Olanda); ALDI (Belgia); ALDI (Olanda); Auchan (Franța); Axfood/Dagab Purchasing & Logistics (Suedia); Carrefour (Franța); Carrefour SA (Turcia); Consum Coop.V. (Spania); Coop (Danemarca); Coop Italia (Italia); COOP Jednota (Slovacia); Coop Norge SA (Norvegia); Coop Trading (Danemarca); CRAI Secom (Italia); Dagrofa (Danemarca); Despar (Italia); Dirk Rossmann (Germania); EROSKI (Spania); Etos (Olanda); EVA (RUSH LLC) (Ucraina); GLOBUS Markthalen Holding (Germania); Hangzhou Miaomanfen E-commerce (China); Marks & Spencer (Regatul Unit); MD S.p.A. (Italia); METRO Commerce Group (China); Migros Ticaret A.Ş. (Curcan); Modelo Continente Hipermercados...

Retailerii din Germania și din Italia au fost premiați cu câte 15 premii, urmați de retailerii din Olanda, câștigători ai 12 premii pentru excelență în lansarea de Private Labels, în cadrul actualei ediții a târgului PLMA Amsterdam 2023. Rețelele din Danemarca au primit opt premii, iar cele din Irlanda și Spania au obținut șapte premii, fiecare. Retailerii din Franța au primit șase premii. Celelalte 31 de premii au fost împărțite între retailerii din Portugalia, Regatul Unit, Scandinavia, Europa de Est, Turcia, China și Africa de Sud.

Un juriu internațional alcătuit din foști retaileri, bucătari, profesioniști în marketing, nutriționiști și jurnaliști a evaluat 525 de produse lansate în ultimul an de 64 de retaileri din 20 de țări. Membrii juriului au selectat 101 de produse alimentare și nealimentare câștigătoare.

„Sustenabilitatea este o tendință importantă pentru retaileri; iar cu mărcile lor private iau cu adevărat măsuri în acest sens”, a spus unul dintre membrii juriului.

Alături de sustenabilitate, o temă comună printre câștigători este calitatea ridicată a produselor, dar și accesibilitatea – un răspuns clar la nevoile consumatorilor.

„Există o presiune pe accesibilitatea produselor fără a compromite calitatea”, a spus președintele PLMA, Peggy Davies. „De exemplu, alimentele organice au fost prezentate la prețuri de produse “neecologice”, făcând organicele mai accesibile pentru toate portofelele.”

Din Germania, REWE Group (cu Penny) a câștigat șapte premii, inclusiv trei pentru produse alimentare vegane. Lanțul german de farmacii Dirk Rossmann a primit șase premii la categoriile non-alimentare pentru copii, sănătate și frumusețe. În Italia, Md S.p.A a primit șase premii pentru gama sa autentică de mâncăruri italiene „cu poveste”, în timp ce Coop Italia a câștigat în total patru premii, printre altele, pentru o tartină inovatoare sărată.

ALDI din Olanda a fost onorat în categoria alimentelor pentru “răsfăț” și A.S.Watson, proprietarul lanțului de farmacii Kruidvat, a primit câte cinci premii pentru produse din categoria personal care. Musgrave Retail Partners din Irlanda a fost premiat cu șapte premii pentru gama sa de alimente premium în categoria de alimente „pentru întreaga familie”.

Din Franța, au fost premiați Carrefour pentru un produs de igienă orală, Auchan pentru inovația de produs destinat curățeniei și Monoprix pentru salata proaspătă plant based. Cele șapte premii acordate retailerilor din Spania au fost împărțite de EROSKI și de Consum, mai ales pentru produse alimentare mediteraneene. Cele cinci premii primite de retailerii din Turcia au fost acordate Carrefour SA pentru produse alimentare ecologice și Migros Ticaret la categoria wellness. Din Marea Britanie, Marks & Spencer a câștigat trei premii, toate pentru produse nealimentare durabile. Woolworths Africa de Sud a câștigat cinci premii, printre altele, pentru produsele sale inovatoare pentru animale de companie.

La categoriile alimentare, produsele câștigătoare includ interesantul burger de pește Mac’n Cheese de la Coop Norway; La Rosa dei Gusti Anchovies in Vermouth (Crai); aluatul de pizza ca o soluție ușoară și convenabilă oferită de Eroski; Excellence Mini Black Angus Beefburger de la ALDI; și clătite de spelta cu banane cu un conținut scăzut de calorii de la Modelo Continente Hypermercados.

În categoriile non-alimentare, produsele câștigătoare includ un inel pentru unghii Babydream al lui Dirk Rossmann (Germania); produsul de curățat vase de la Axfood, cu parfum proaspăt de rubarbă; Bilele de curățare a feței About face de la EVA; shake-ul proteic vegan fără zahăr de la Etos; tampoane pentru ochi relaxante de la SHIZU; și iaurtul congelat, cu aromă de căpșuni (pentru câini) de la Woolworths.

Toți retailerii câștigători, în ordine alfabetică, sunt după cum urmează: A.S. Watson Benelux (Olanda); ALDI (Belgia); ALDI (Olanda); Auchan (Franța); Axfood/Dagab Purchasing & Logistics (Suedia); Carrefour (Franța); Carrefour SA (Turcia); Consum Coop.V. (Spania); Coop (Danemarca); Coop Italia (Italia); COOP Jednota (Slovacia); Coop Norge SA (Norvegia); Coop Trading (Danemarca); CRAI Secom (Italia); Dagrofa (Danemarca); Despar (Italia); Dirk Rossmann (Germania); EROSKI (Spania); Etos (Olanda); EVA (RUSH LLC) (Ucraina); GLOBUS Markthalen Holding (Germania); Hangzhou Miaomanfen E-commerce (China); Marks & Spencer (Regatul Unit); MD S.p.A. (Italia); METRO Commerce Group (China); Migros Ticaret A.Ş. (Curcan); Modelo Continente Hipermercados, SA (Portugalia); Monoprix (Franța); Musgrave Retail Partners Irlanda (Irlanda); Penny (Germania); Pingo Doce Distribuição Alimentar (Portugalia); REMA 1000 (Danemarca); REMA 1000 (Norvegia); Grupul REWE (Germania); Grupul Rohlik (Republica Cehă); Salling Group (Danemarca); Grupul SHIZU (China); SOK (Finlanda), Sopharma Trading (Bulgaria); Vega Società Cooperativa (Italia); și Woolworths (Africa de Sud).

Recomandări de la competiția din acest an:
 Sustenabilitatea este o prioritate continuă și aflată în fruntea agendei retailerilor. În zona de produse non-alimentare, predomină materialele 100% reciclabile și reciclate. O revendicare comună este utilizarea monomaterialelor și reducerea plasticului/ambalajelor, economisind astfel tone de ambalaje. Unele produse pretindeau utilizarea hârtiei cu proprietăți de barieră mari, făcând-o potrivită pentru mai multe produse alimentare și nealimentare.
 PL pare să umple adevărate nișe: precum crema de vindecare după tatuaj, de pete pigmentare, încălzitoare simple pentru picioare, detergent de rufe pentru haine albe, conceput pentru programe de spălare la temperatură joasă, noutăți în materie de igiena feminină și în hrana animalelor de companie.
 Răsfăț sănătos, aprovizionare locală și procese creative de producție folosind apă de mare.
 Produse autentice cu mențiune DOP/IGP, ingrediente cu DOP/IGP și produse cu poveste.
 Arome și evoluții noi, cum ar fi smoothie cu condimente de dovleac, mojito fără alcool, iaurt grecesc înghețat, paste uscate cu trufe, hamsii tartinabile, biscuiți cu conținut scăzut de carbohidrați, ciocolată cu cappuccino crocant, bomboane cu aromă de cheesecake cu căpșuni, o halbă de înghețată cannolo.
 Soluțiile plante based sunt în continuă creștere și oferă arome și combinații interesante și de înaltă calitate, cum ar fi currywurst pe bază de plante și somon pe bază de plante.

„Tot ce este mai bun în materie de inovație, concept și calitate în marcă privată a fost adus la masă”, a declarat Leonique White, Director de Relații cu Comerț și Retail al PLMA. „Este uimitor să vedem ce au dezvoltat retailerii și furnizorii lor în ultimul an.”
Premiile internaționale „Salute to Excellence” ale PLMA au fost înființate în 2014. Pentru a vedea toți laureații Premiilor Internaționale Salute to Excellence 2023 ale PLMA, vizitați zona Idea Supermarket a PLMA la expoziția comercială „World of Private Label” sau accesați www.plmasalute.com.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!