15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Retail – PREMIERĂ Jumbo pregătește deschiderea Jumbo Mall, cu primul său magazin dintr-un mall românesc, după tranzacția anunțată de Profit.ro. Plan de extindere agresivă în România – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cum a anunțat Profit.ro, Jumbo a plătit anul trecut circa 20 de milioane de euro celor trei bănci grecești care dețineau Liberty Center, respectiv Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank și Bank of Cyprus, iar în toamnă a închis mall-ul pentru renovare.

Retailerul elen a primit acum și autorizație pentru amenajarea unui magazin Jumbo la etajul al doilea din Liberty Center și va deschide Jumbo Mall în noiembrie 2024.

Luna trecută a deschis al doilea său magazin din Oradea, iar în noiembrie 2024 are planificată atât deschiderea Jumbo Mall din București, cât și a celui de-al doilea magazin din Timișoara.

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo a fost autorizat să își amenajeze un nou magazin, la etajul al doilea al fostului mall Liberty Center, din cartierul bucureștean Rahova, pe care l-a cumpărat în 2023, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro. Centrul comercial a fost închis pentru renovare în toamna anului trecut, dar noul Jumbo Mall este programat acum pentru redeschidere în noiembrie 2024, relevă documente analizate de Profit.ro.

Retailerul elen a primit acum și autorizație pentru amenajarea unui magazin Jumbo la etajul al doilea din Liberty Center și va deschide Jumbo Mall în noiembrie 2024. Acesta va fi primul magazin deschis de greci într-un mall din România, amplasamentul preferat de retailer fiind în clădiri de tip „big-box“, la marginea orașelor. Suprafața medie a magazinelor Jumbo este cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri pătrați.

Jumbo a lansat un program de extindere agresivă pe piața românească. Luna trecută a deschis al doilea său magazin din Oradea, iar în noiembrie 2024 are planificată atât deschiderea Jumbo Mall din București, cât și a celui de-al doilea magazin din Timișoara.

Unitatea din Timișoara va fi deschisă în locul unui fost magazin cumpărat de Jumbo în mai 2023 cu 9 milioane de euro.

De asemenea, pentru 2025 compania vrea să mai deschidă cel puțin alte două magazine în România.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre Jumbo Mall, reprezentanții retailerului elen nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Jumbo a realizat în primul trimestru al acestui an vânzări în creștere cu 13% pe piața românească, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În aprilie, vânzările din România au crescut cu aproximativ 10% față de luna corespunzătoare a anului trecut.

Grupul a încheiat anul 2023 cu vânzări de 231 de milioane de euro în România, în creștere cu 15,28% față de anul anterior, și cu un profit de 83,1 milioane euro. Subsidiara din România a grupului grec a avut la finalul anului trecut 1.709 angajați, cu aproape 250 de oameni în plus față de 2022.

Vânzările Jumbo în România au o pondere de 21,3% din cifra de afaceri a grupului, în timp ce profitul generat local a contribuit cu aproape 23% la câștigurile grupului. Anul trecut, Jumbo a trecut pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri la nivel de grup, după o creștere a vânzărilor de 13,9%.

Grupul are în România 18 magazine, un magazin online deschis anul trecut și două centre de distribuție deschise în Popești-Leordeni și Craiova. Mai exact, Jumbo are 4 magazine în București, două în Oradea și câte unul în Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov, Constanța, Sibiu și Iași.

Istoria Liberty Center

Mall-ul, inaugurat în 2008 în urma unei investiții de circa 70 de milioane de euro, a fost executat silit în 2012 de cele trei bănci care au finanțat construcția – Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank și Bank of Cyprus – în baza unei datorii de 61 milioane de euro.

Liberty Center, care are o suprafață de 25.700 de metri pătrați, s-a poziționat pe locul 72 din 78 într-un top al mallurilor cu cele mai mari afaceri din România, realizat de Profit.ro, cu afaceri de 1,5 milioane euro și profit de 3,33 milioane euro în 2022.

Liberty Center a fost dezvoltat de o firmă deținută în cote egale de investitorul irlandez Mivan, care s-a prăbușit la criza financiară din 2008, și de grupul Awdi, controlat de frații Hassan și Mehdi Awdi, cunoscuți în legătură cu firma de distribuție Rodipet.

Mall-ul a mai trecut printr-un proces de modernizare în 2019 când s-a deschis supermarketul Auchan pe o suprafață de 3.600 de metri pătrați, dată la care reprezentanții centrului comercial anunțau un grad de ocupare de 91%.

Jumbo nu este la primul mall cumpărat în România. Grecii au plătit 4 milioane de euro în 2018 pentru Macro Mall, primul mall deschis în Brașov, pe care l-au extins și transformat în magazin Jumbo.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!