30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Retail – Revoluția din retail: următoarea generație de consumatori este pregătită pentru inteligența artificială, realitatea augmentată și roboți – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Klarna a vorbit cu peste 5.000 de consumatori din cinci țări și a făcut echipă cu un expert în retail pentru a explora modul în care va evolua viitorul shopping-ului.

Studiul Klarna a examinat obiceiurile de cumpărare care vor exista peste 18 ani, atunci când membrii generației Z vor atinge vârsta de 40 de ani și, împreună cu milenialii, vor reprezenta principalii consumatori.

– În fruntea listei de dorințe stă personalizarea ofertelor: 65% doresc ca experiența de cumpărături să devină mai personalizată în viitor, iar 36% sunt siguri că va fi, atât în magazin, cât și online.

Comercianții vor trebui să își adapteze oferta pentru a câștiga cumpărători, în viitor, după cum reiese din raportul „The Future of Retail”, comandat de Klarna, rețeaua globală de plăți bazată pe inteligență artificială. Având în vedere cele mai recente inovații tehnologice, AI, AR și roboții vor domina cel mai probabil experiența de cumpărare din magazine și online, cu servicii precum Klarna, care deja integrează personalizări AI în produsele sale.

Klarna a vorbit cu peste 5.000 de consumatori din cinci țări și a făcut echipă cu un expert în retail pentru a explora modul în care va evolua viitorul shopping-ului. Raportul „The Future of Retail” include, de asemenea, predicții privind viitorul unora dintre principalii retaileri din lume și al ChatGPT, chatbot-ul de inteligență artificială dezvoltat de OpenAI, care a făcut echipă cu Klarna pentru a eficientiza cumpărăturile smoooth.

Studiul Klarna a examinat obiceiurile de cumpărare care vor exista peste 18 ani, atunci când membrii generației Z vor atinge vârsta de 40 de ani și, împreună cu milenialii, vor reprezenta principalii consumatori. Rezultatele dezvăluie predicții cu privire la modul în care tehnologiile emergente vor influența experiența de cumpărare, precum:
– În fruntea listei de dorințe stă personalizarea ofertelor: 65% doresc ca experiența de cumpărături să devină mai personalizată în viitor, iar 36% sunt siguri că va fi, atât în magazin, cât și online.
– Majoritatea celor care cumpără haine, nu le probează înainte să le cumpere: doar jumătate din respondenți cred că vor continua să probeze hainele cum o fac în prezent (53%). În schimb, 48% își doresc să folosească cabine de probă virtuale, 28% realitatea augmentată, iar 23% se vor baza pe realitatea artificială pentru a-i sfătui ce haine li se potrivesc cel mai bine.
– Realitatea augmentată va îmbunătăți experiența de cumpărare în magazin: marea majoritate (81%) se așteaptă ca realitatea augmentată să le îmbunătățească experiența de cumpărare în magazin, iar o treime (37%) crede că această tehnologie va deveni una standard în majoritatea magazinelor.
– Viitorul e contactless: Gen Z și Millennials (64%) sunt de acord cu predicția că peste 18 ani, în majoritatea magazinelor fizice, plățile se vor face exclusiv cu cardul, iar 31% din ei cred că această schimbare se va produce chiar în următorii 5 ani.

Pe lângă progresele tehnologice, viitorul planetei și creșterea economiei circulare sunt, de asemenea, printre prioritățile consumatorilor.

Generațiile mai tinere sunt de acord că economia circulară ar trebui să ocupe o cotă mai mare din totalul industriei de cumpărături și că moda trebuie să devină mai orientată spre sustenabilitate în viitor:
– 52% dintre respondenți își doresc modă mai sustenabilă în viitor
– 57% vor ca economia circulară să ocupe o cotă mai mare din totalul industriei de cumpărături, iar 1 din 3 crede că va vinde (26%) și cumpăra (37%) haine pre-purtate mai des.

David Sandström, Chief Marketing Officer la Klarna, a declarat: „În lumea occidentală, aproximativ 80% din toate achizițiile online se fac prin căutare, în timp ce restul de 20% se bazează pe recomandări personalizate. În schimb, în China, 80% din achizițiile online sunt determinate de recomandări personalizate.

Acest studiu confirmă faptul că cumpărătorii din lumea occidentală își doresc o experiență de cumpărături similară, care este acum disponibilă pe aplicația Klarna, susținută prin AI și prin datele furnizate de istoricul achizițiilor. Următoarea generație de consumatori se va aștepta la o experiență de cumpărături extrem de personalizată, în care produsele îi găsesc pe ei și nu invers.”

Pentru mai multe informații, studiul poate fi descărcat aici.

Klarna a efectuat acest studiu online în colaborare cu agenția de cercetare Dynata în 5 țări (SUA, Marea Britanie, Germania, Franța și Suedia) în aprilie 2023, incluzând minimum 1.000 de respondenți în fiecare țară. Dimensiunile eșantionului sunt reprezentative la nivel național, incluzând atât utilizatori Klarna, cât și persoane care nu folosesc Klarna. În total, 5.055 de consumatori au participat la studiu, dintre care 1.108 din SUA.

Încă din 2005, misiunea Klarna este de a accelera comerțul, prioritizând nevoile consumatorilor. Cu peste 150 de milioane de utilizatori activi la nivel global și 2 milioane de tranzacții pe zi, soluțiile de plată și cumpărături echitabile, sustenabile și bazate pe inteligență artificială ale Klarna revoluționează modul în care oamenii cumpără și plătesc online, dând puterea consumatorilor să cumpere mai inteligent, cu mai multă încredere și confort.

Peste 500.000 de retaileri globali integrează tehnologia inovatoare și soluțiile de marketing Klarna pentru a stimula creșterea și loialitatea, inclusiv H&M, Saks, Sephora, Macy’s, Ikea, Expedia Group și Nike.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!