10 C
București
luni, martie 27, 2023

Retail – Românii sunt cei mai tineri cumpărători europeni din magazinele tip Duty-Free – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Românii sunt printre cei mai tineri clienți ai magazinelor Duty-Free din Europa, având o medie de vârstă de 38 ani comparativ cu media europeană de 45 de ani, segmentul Millennials dintre români reprezentând 45% din totalul clienților...

Unul din trei români finalizează vizita în unitățile de tip Duty-Free cu o achiziție și unul din doi declară că vizitează aceste spații atunci când călătoresc, ambele procente situându-se peste media europeană.

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile care au reieșit din studiul realizat la nivel european de către compania M1nd-set pentru Lagardère Travel Retail, studiu care urmărește evoluția comportamentelor cumpărătorilor europeni din segmentul retailului de călătorie...

Românii sunt printre cei mai tineri clienți ai magazinelor Duty-Free din Europa, având o medie de vârstă de 38 ani comparativ cu media europeană de 45 de ani, segmentul Millennials dintre români reprezentând 45% din totalul clienților, în timp ce media europeană se situază la doar 18%.

Unul din trei români finalizează vizita în unitățile de tip Duty-Free cu o achiziție și unul din doi declară că vizitează aceste spații atunci când călătoresc, ambele procente situându-se peste media europeană.

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile care au reieșit din studiul realizat la nivel european de către compania M1nd-set pentru Lagardère Travel Retail, studiu care urmărește evoluția comportamentelor cumpărătorilor europeni din segmentul retailului de călătorie, din 2016 până în 2022.

Din studiu reiese că magazinele de tip Duty-Free oferă oportunități multiple pentru expunerea și creșterea mărcilor, 74% fiind procentul de cumpărători care care au cumpărat pentru prima dată o anume categorie de produs dintr-un magazin de acest tip.

Studiul mai arată și că majoritatea clienților au vizitat magazinele Duty-Free din impuls (63% în cazul clienților români față de 60% media cetățenilor europeni), iar decizia de cumpărare o iau, în principal, în magazin, în proporție de circa 40% pentru ambele segmente.

“Faptul că decizia de cumpărare a clienților noștri este generată spontan în magazin se traduce într-o și mai mare responsabilitate pe care o avem atunci când gândim locațiile noastre Duty Free – de la poziționarea magazinului, la elemente de design, ambianță, staff, modul de prezentare al brandurilor, etc. Se dovedește așadar, cu cifre concrete, că putem crește ponderea veniturilor din retail, din total venituri aeroporturi, de la 20% (media națională) la 40% (media globală), prin realizarea unor spații atractive, în baza documentării tendințelor și dorințelor consumatorilor”, declară Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail România.

Același studiu arată și că principalul motiv de a vizita magazinele Duty Free este de a verifica oferta, românii având și o specificitate care depășește media europeană, anume aceea de a căuta un cadou pentru cei de acasă, și sunt atrași într-o mai mare măsură de campaniile promoționale.

În topul categoriilor de produse achiziționate de către călătorii români sunt suvenirurile (32%) și parfumurile (29%). Interesant este că această categorie a suvenirurilor este mult mai pregnantă la români decât în cazul celorlalți cetățeni europeni – 32% față de 15%.

Principalii factori de achiziție pentru clienții români comparativ cu cei europeni sunt: value for money (35% versus 28%), faptul că produsele nu sunt disponibile acasă (30% versus 18%) și că produsele sunt diferite față de oferta cu care sunt ei familiari (22% versus 14%).

“Studiul evidențiază clar potențialul călătorilor români pentru canalele de retail de călătorie (travel retail): fluxul mare de clienți români, ratele de conversie și achiziție, nivelul de cheltuieli peste medie, arată o afinitate mai puternică față de acest tip de canal în comparație cu alți călători europeni, la modul general”, explică Clara Susset, Director de Operațiuni din cadrul M1nd-set.

„Acești cumpărători (români) sunt în mod specific ghidați de impuls, atât în ceea ce privește vizita, cât și achiziția, subliniind astfel impactul experiențelor bine executate din cadrul magazinelor și importanța interacțiunii cu personalul acestora (unde se înregistrează, de asemenea, un scor peste media europeană). Mai mult, traficul aeroportuar înregistrat în cazul pasagerilor români arată o rată de recuperare excelentă, cu cifre din primele trei semestre ale lui 2022 situate peste media aceleiași perioade din 2019”, a precizat Directorul de Operațiuni din cadrul M1nd-set.

Clienții români au un nivel de satisfacție similar cu media consumatorilor europeni privind experiența din Duty-Free – un punctaj de 3,8 din 5, în timp ce media europeană este de 3,7.

În topul motivelor pentru care românii apreciază magazinele Duty-Free sunt serviciile și prezența sortimentului de produse de lux.

Datele prezentate fac parte dintr-un studiu reprezentând o parte din efortul Lagardère Travel Retail de înțelegere a clientului, nevoilor și preocupărilor acestuia, aspecte care s-au schimbat semnificativ, în special în ultimii doi ani.

Una dintre cele două divizii ale Grupului Lagardère, Lagardère Travel Retail este un lider global în industria de retail destinat călătorilor. Operând peste 4.850 de magazine pe liniile de business Travel Essentials, Duty Free & Fashion și Foodservice în aeroporturi, gări și alte platforme, situate în 39 de țări și teritorii, Lagardère Travel Retail a generat vânzări de 2,3 miliarde de euro în 2021 (gestionate 100%).

În România, compania este prezentă de peste 25 de ani pe piața comerțului în zonele de tranzit (travel retail), galerii comerciale și centre de afaceri, și operează o rețea de aproape 300 de magazine pentru segmentele Travel Essentials și Foodservice, cuprinzând șase branduri: Inmedio, Relay, 1Minute, HUB Convenience, So!Coffee și Natoo.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (modernbuyer.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!