11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Retail – Sabahattin Eskiocak aduce un parc de retail lângă Militari… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O companie a antreprenorului turc are în proprietate un teren de circa 3 hectare în Chiajna, lângă ansamblul rezidențial Militari Residence și complexul comercial Militari Shopping.

Pe acest teren, investitorul și-a propus să construiască un parc de retail format din 4 corpuri cu o suprafață desfășurată totală de circa 10.000 de metri pătrați.

Două dintre clădiri vor fi etajate, iar cel mai mare spațiu comercial din parc are alocată o suprafață construită de circa 4.100 de metri pătrați.

Omul de afaceri turc Sabahattin Eskiocak, care a dezvoltat, alături de familia sa, peste 2.000 de apartamente în ansamblurile Rotar Park Residence din cartierul bucureștean Militari, intră pe o nouă nișă de piață cu un parc de retail lângă Militari Residence, a cărui construcție a început să o pregătească, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

O companie a antreprenorului turc are în proprietate un teren de circa 3 hectare în Chiajna, lângă ansamblul rezidențial Militari Residence și complexul comercial Militari Shopping. Pe acest teren, investitorul și-a propus să construiască un parc de retail format din 4 corpuri cu o suprafață desfășurată totală de circa 10.000 de metri pătrați.

Documentele înaintate de Eskiocak autorităților specifică faptul că aici vor fi organizate 7 magazine și un fast food. Două dintre clădiri vor fi etajate, iar cel mai mare spațiu comercial din parc are alocată o suprafață construită de circa 4.100 de metri pătrați.

Parcul de retail va beneficia de o parcare cu 284 de locuri, iar investiția implicată în realizarea proiectului a fost calculată la aproximativ 8 milioane de euro.

Dezvoltatorul arată că proiectul poate fi început la aproximativ un an de la obținerea autorizației de construire.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre investiție, reprezentanții dezvoltatorului nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Proiectul este la o distanță de aproximativ un kilometru de ansamblul rezidențial Rotar Park Residence 2 pe care Sabahattin, Ilmiddin și Alaettin Eskiocak îl au în dezvoltare peste drum de Metro Militari. Investitorii au construit până acum două blocuri cu circa 830 de apartamente, dintr-un total de peste 1.200 de unități programate.

Anterior, cei trei antreprenori turci au mai finalizat ansamblul Rotar Park Residence cu 1.284 de apartamente, realizat pe o parte din platforma industrială Turbomecanica tot din Militari.

În paralel cu aceste proiect, familia Eskiocak pregătește demolarea depozitelor de pe platforma industrială Andami din cartierul 23 August al Bucureștiului, cumpărată anul trecut la licitație de la familia Adrian și Doina Mircioiu. Pe acest teren se pot construi peste 700 de apartamente, potrivit surselor Profit.ro.

Dezvoltatorii imobiliari au livrat anul trecut aproximativ 100.000 de metri pătrați de spații de retail, 80% reprezentând parcuri de retail, București, Timișoara, Pitești, Turda, Baia Mare, Slatina, Miercurea Ciuc fiind printre orașele care au beneficiat de astfel de investiții.

Livrările vor crește semnificativ în 2023, în condițiile în care în prezent peste 230.000 de metri de pătrați spații de retail sunt în construcție și au ca termen de livrare finalul anului, reprezentând un maxim al ultimilor șase ani, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Prime Kapital – MAS Real Estate, NEPI Rockcastle, Scallier, AFI Europe sau Oasis rămân printre cei mai activi dezvoltatori de astfel de proprietăți pe termen scurt și mediu, fapt ce arată că piața locală rămâne atractivă chiar și în condițiile presiunilor macroeconomice. Pe de altă parte, apetitul general pentru consum al românilor a încurajat noi retaileri precum Primark, Popeyes, TEDi sau HalfPrice să intre în România și să-și deschidă primele magazine în 2022.

Antreprenorul turc Sabahattin Eskiocak, dezvoltatorul a peste 2.000 de apartamente, intră pe o nouă nișă de piață cu un parc de retail lângă Militari Residence

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!