19.9 C
București
luni, iunie 17, 2024

Retail – Telerenta anunță investiții de 3 milioane de euro și vizează extinderea în Polonia – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Startup-ul românesc Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), care operează o platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici, și-a bugetat investiții de aproximativ 3 milioane de euro în 2024.

Există o tendință de creștere a cererii pentru închirieri de echipamente electronice, atât la nivel european, cât și la nivel mondial, unde valoarea pieței de închirieri de electronice a depășit 67 de miliarde de dolari anul trecut”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta, menționând că această creștere este impulsionată de o dependență crescută de produse electronice și inovații din partea producătorilor, pentru a rămâne competitivi, concomitent cu o schimbare în comportamentul consumatorilor atât persoane fizice, cât și companii, care acum preferă flexibilitatea și costurile reduse ale închirierii echipamentelor electronice în locul achiziției, alături de un interes tot mai mare către sustenabilitate și reducerea deșeurilor electronice.

Deși a deschis abia la finalul anului trecut platforma de închirieri de produse electronice și pentru companii, Telerenta estimează pentru 2024 că segmentul de B2B va urca la aproximativ 20% din totalul veniturilor.

Startup-ul românesc Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), care operează o platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici, și-a bugetat investiții de aproximativ 3 milioane de euro în 2024.

Investițiile vor fi direcționate către dezvoltarea platformei, către îmbunătățirea experienței de utilizare, către introducerea de noi produse în portofoliu, către extinderea internațională, în stocuri de produse și marketing.

„2024 este un an de construcție, de extindere pentru Telerenta, în contextul în care modelul de business propus de noi captează tot mai mulți clienți, atât la nivel național, cât și la nivel mondial. Există o tendință de creștere a cererii pentru închirieri de echipamente electronice, atât la nivel european, cât și la nivel mondial, unde valoarea pieței de închirieri de electronice a depășit 67 de miliarde de dolari anul trecut”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta, menționând că această creștere este impulsionată de o dependență crescută de produse electronice și inovații din partea producătorilor, pentru a rămâne competitivi, concomitent cu o schimbare în comportamentul consumatorilor atât persoane fizice, cât și companii, care acum preferă flexibilitatea și costurile reduse ale închirierii echipamentelor electronice în locul achiziției, alături de un interes tot mai mare către sustenabilitate și reducerea deșeurilor electronice.

Telerenta a închis anul trecut cu peste 3.000 de produse închiriate și mizează, în 2024, pe un volum de peste 10.000 de produse electronice închiriate, în creștere de peste 3 ori față de anul anterior.

Și închirierile către companii vor crește anul acesta. Deși a deschis abia la finalul anului trecut platforma de închirieri de produse electronice și pentru companii, Telerenta estimează pentru 2024 că segmentul de B2B va urca la aproximativ 20% din totalul veniturilor.

Planurile de extindere internațională vizează prezența Telerenta în 3 țări în 2024. Sunt vizate zone cu ecosisteme eCommerce puternic dezvoltate. În prima jumătate a anului, Telerenta ia în calcul extinderea în Polonia, urmând ca, spre finalul anului, să înceapă demersurile de extindere într-o nouă țară. 

Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), listează, pentru a fi închiriate, televizoare, laptopuri, telefoane mobile, tablete, console de gaming, monitoare și desktopuri.
 

Telerenta va avea, în următoarea perioadă, 20 de automate RentBox, amplasate în centrele comerciale din marile orașe din România.

În prezent sunt disponibile 7 unități de tip vending machine, iar acestea pot fi utilizate și pe post de lockere, comenzile plasate putând fi ridicate din automatele RentBox, dacă a fost selectată această opțiune în momentul închirierii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!