4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Retail – Tranzacție – Pachetul majoritar de acțiuni al principalului furnizor român de servicii de vending, cafea și apă pentru clienții business a fost vândut – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Recent a mai fost semnată o tranzacție pe piața automatelor de cafea din România - Investiția Integral în O’Fresh vine în contextul în care, la sfârșitul anului 2021, fondul a investit și în Breaktime, principalul operator de servicii de apă, vending și cafea de pe piața bulgară.

Compania operatoare, Vending Zone, deținută până acum de Mihai Ungureanu și un fond înregistrat în Cipru, a avut anul trecut, cu 158 de angajați, afaceri de 64,4 milioane lei și un profit de 3 milioane lei, conform datelor analizate de Profit.ro. În octombrie, Evolving Europe Principal Investments I (Integral Venture Partners), a investit în Medima Health, rețea națională de clinici medicale, specializată în imagistică și radiologie, alături de actualul acționar majoritar Morphosis Capital.

Integral Venture Partners, fond de private equity și growth equity axat pe Europa Centrală și de Est, care la finele anului trecut a investit în Medima Health, rețea națională de clinici medicale, specializată în imagistică și radiologie, a încheiat acum un acord definitiv pentru achiziția unui pachet majoritar de acțiuni la brandul O’Fresh, principalul furnizor român de servicii de vending, cafea și apă pentru clienții business.

În urma tranzacției – care va cuprinde tranșe de capital primar și secundar – Integral va apărea ca acționar majoritar al companiei alături de cei doi co-fondatori și de directorul executiv, care vor rămâne, pentru continuitate, co-investitori.

Recent a mai fost semnată o tranzacție pe piața automatelor de cafea din România –

Investiția Integral în O’Fresh vine în contextul în care, la sfârșitul anului 2021, fondul a investit și în Breaktime, principalul operator de servicii de apă, vending și cafea de pe piața bulgară.

Sprijinit de Integral ca noul său investitor majoritar și sub conducerea continuă a directorului său executiv în exercițiu și cu arhitectura actuală a personalului, O’Fresh va urmări să-și accelereze pătrunderea pe piață și să-și extindă acoperirea clienților finali corporativi, urmărind, de asemenea, consolidarea sectorului țintit prin căutarea selectivă de a achiziționa (sau semnarea de parteneriat cu) operatori locali.

Fondat în 2008, O’Fresh are peste 3.500 de vendomate și circa 60.000 consumatori zilnic.

Compania operatoare, Vending Zone, deținută până acum de Mihai Ungureanu și un fond înregistrat în Cipru, a avut anul trecut, cu 158 de angajați, afaceri de 64,4 milioane lei și un profit de 3 milioane lei, conform datelor analizate de Profit.ro.

În octombrie, Evolving Europe Principal Investments I (Integral Venture Partners), a investit în Medima Health, rețea națională de clinici medicale, specializată în imagistică și radiologie, alături de actualul acționar majoritar Morphosis Capital.

Tranzacția a inclus o infuzie de capital pentru a accelera extinderea rețelei Medima și o achiziție directă de acțiuni care facilitează un exit parțial pentru Morphosis. Integral Venture va deține 36% din acțiuni, iar Morphosis va avea 48%, restul aparținând fondatorilor.

Morphosis Capital a preluat în toamna anului 2020 pachetul majoritar al companiei.

Integral Venture Partners este sprijinit de investitori instituționali internaționali, inclusiv Fondul European de Investiții (FEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, și își acoperă piețele-țintă din centrele pe care le are în Londra, Budapesta și Belgrad.

În prezent, portofoliul de investiții al Integral include Codecool, LuminoChem, Breaktime, Walter, Econic One, Ontotext și Borcad. 

Medima a marcat prima investiție în România a fondului Integral Venture Partners.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!