23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Retail – VIDEO Profit Piața de Capital.forum – Ediția a IV-a. CFO Sphera Franchise Group: Performanțele din ultima perioadă au fost istorice. Potențialul e de cel puțin dublare în România, Republica Moldova și Italia – în analiză – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Listarea pe piața de capital, în 2017, a însemnat o bornă importantă în dezvoltarea Sphera Franchise Group, compania care operează lanțurile de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell, spune Valentin Budeș, CFO-ul grupului, la conferința Profit Piața de Capital.forum organizată de PROFIT NEWS TV, aflată la cea de-a patra ediție.

Piața de capital, pe lângă toate beneficiile clasice pe care le oferă, te pune și în lumina reflectoarelor, lucru care vine și cu părți bune, dar și cu un standard crescut de transparență și comunicare”, spune Valentin Budeș.

Listarea pe piața de capital, în 2017, a însemnat o bornă importantă în dezvoltarea Sphera Franchise Group, compania care operează lanțurile de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell, spune Valentin Budeș, CFO-ul grupului, la conferința Profit Piața de Capital.forum organizată de PROFIT NEWS TV, aflată la cea de-a patra ediție.

Mai exact, listarea a ajutat grupul să aibă o viziune mai clară asupra amplitudinii și potențialului de dezvoltare al businessului. Astfel, în cei 7 ani de la listarea pe bursă, Sphera Franchise Group și majorat veniturile de 2,5 ori, iar rețeaua de restaurante cu peste 40%.

„Suntem cel mai mare grup din industria de food service din România și avem prezență în 3 geografii – România, Republica Moldova și Italia, unde operăm cele 3 branduri. Performanțele pe care le-am realizat în ultima perioadă au fost istorice din punct de vedere al profitabilității și vânzărilor. Piața de capital, pe lângă toate beneficiile clasice pe care le oferă, te pune și în lumina reflectoarelor, lucru care vine și cu părți bune, dar și cu un standard crescut de transparență și comunicare”, spune Valentin Budeș.

El adaugă că dezvoltarea a fost, este și va rămâne în continuare parte din filozofia grupului.

„Construim în mod constant noi restaurante, potențialul e unul foarte mare, încercăm să-l adresăm, înțelegem avantajul și beneficiile pe care ni le aduc o dezvoltare continuă, de aceea, nici măcar în perioada pandemiei noi nu am întrerupt planul de dezvoltare și am continuat să construim restaurante.

Pentru anul acesta avem un număr de 6 restaurante planificate să fie deschise, 3 dintre ele sunt deja deschise, iar spre sfârșitul lunii iulie sperăm să fie operațional și cel de-al patrulea la Sinaia. Pe lângă aceste 6 restaurante planificate conform bugetului pentru 2024, ne uităm și la alte oportunități și, în măsura în care identificăm în Republica Moldova și Italia, nu o să  ezităm să aprobăm business case-ul și să avem deschideri și în aceste țări”, precizează CFO-ul Sphera Franchise Group.

Pe lângă KFC, care deja are o pondere semnificativă la nivel național, oportunități de dezvoltare majore există și pentru brandul Taco Bell.

„Potențialul e de cel puțin dublare în România, iar avantajul enorm pe care îl are acest brand este că trezește o popularitate foarte mare în rândul tinerilor, ceea ce ne ajută ca și motor de creștere pentru perioadele viitoare. Ei au fost mai curajoși, dar și alte generații încearcă produsele noastre și avem feedback-uri foarte bune. Creștem brandul odată cu consumatorii noștri”, mai spune Valentin Budeș.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!