11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Retail – Vinul zilei: O cava vivace de la o cramă de renume din Spania – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

"Cava" se traduce prin “grotă” sau “pivniță”, iar până în 1970 i se spunea “champaña” sau “champán”.

Vinul de astăzi de pe Unvinpezi.ro este Marques de Caceres Cava Brut, un cupaj interesant de Xarel•lo (50%), Macabeo (30%) și Parellada (20%).

Vă recomandăm degustarea acestui vin la 6 grade Celsius, ca atare sau alături de preparate diverse, de la pește și fructe de mare, până la orez, paste, carne albă, mâncăruri condimentate și brânzeturi.

„Cava” se traduce prin “grotă” sau “pivniță”, iar până în 1970 i se spunea “champaña” sau “champán”. “Șampania spaniolilor” este obținută prin metoda tradițională, aceeași ca „Champenoise”, dar spaniolii sunt obligați să îi spună altfel din motive geografice.

Diferența principală dintre cele două este dată de soiurile folosite. Dacă la șampanie se folosesc soiurile Pinot Noir, Chardonnay și Pinot Meunier, pentru realizarea cavei se folosesc în special Macabeu, Xarel•lo și Parallada.

Vinul de astăzi de pe Unvinpezi.ro este Marques de Caceres Cava Brut, un cupaj interesant de Xarel•lo (50%), Macabeo (30%) și Parellada (20%). Cava Marques de Caceres este un vin proaspăt și catifelat, potrivit în numeroase ocazii. Galben pai strălucitor, cu bule fine, spumantul dezvăluie mai întâi note olfactive de brioșe, mere și flori albe. Pe palat, este bine echilibrat, cu o persistență plăcută, dată și de bulele catifelate. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 6 grade Celsius, ca atare sau alături de preparate diverse, de la pește și fructe de mare, până la orez, paste, carne albă, mâncăruri condimentate și brânzeturi.

Mihai Oprea: Hai să facem o pauză de la omniprezentul prosecco și să traversăm puțin Mediterana spre vest, până pe coastele Cataluniei. Între munții aceia arizi, însoriți, și bătuți de vânturile reci dinspre Pirinei, soiurile locale Macabeo, Parellada și Xarel-Lo se bucură de climatul ideal pentru a acumula aciditatea și aromele acestui spumant local, ce a dobândit faima mondială. Cava de față e de la o cramă de bun renume și cu tradiție, iar strugurii provin din vii vechi de peste 25 de ani, vinificați prin metoda specifică. După ce a petrecut minimum 12 luni la maturare în cramă, a dobândit o culoare aurie palidă, limpede și strălucitoare, cu bule fine și dese, și un nas ce aduce a lămâi coapte și mere verzi. În gură e echilibrat, notele de coajă de pâine sunt echilibrate de citrice și fructe albe, cu o aciditate viguroasă. Finalul e mineral, înviorător, prelung. Bineînțeles că merge cu fructe de mare, dar îl văd și lângă paste de casă cu hribi și smântână.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!