31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Retail – Vinul zilei: un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră. Perfect alături de carne de vită, miel, vânat sau brânzeturi de tip cheddar, bulz sau gorgonzola – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Recomandarea zilei, Abstract Roșu 2020 de la Crama Trantu, este un vin roșu complex, realizat din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (20%) și Fetească Neagră (20%), fiecare dintre acestea aducându-și contribuția în conturarea personalității vinului.

Cu o vechime de peste 27 de ani și incluzând 112 hectare de viță-de-vie, soiurile de struguri cultivate astăzi aici sunt Chardonnay, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Syrah, Tămâioasă Românească, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Soiurile sunt aceleași, Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, fiecare fermentate în baricuri și maturate separat timp de 18 luni în aceleași butoaie de stejar.

Recomandarea zilei, Abstract Roșu 2020 de la Crama Trantu, este un vin roșu complex, realizat din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (20%) și Fetească Neagră (20%), fiecare dintre acestea aducându-și contribuția în conturarea personalității vinului.

Singura vie din România plantată pe o insulă este a cramei Trantu, o cramă care își propune să creeze vinuri care să reflecte atât caracterul strugurilor, cât și caracteristicile terroir-ului din podgoria Murfatlar. Cu o vechime de peste 27 de ani și incluzând 112 hectare de viță-de-vie, soiurile de struguri cultivate astăzi aici sunt Chardonnay, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Syrah, Tămâioasă Românească, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Abstract Roșu 2020 este un vin puternic, aromatic și bine structurat, păstrând arome olfactive și gustative caracteristice fructelor de pădure, dar și fructelor dulci. Se recomandă degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, alături de preparate culinare diverse, de la brânzeturi tip cheddar, bulz sau gorgonzola până la mâncăruri din carne de vită, miel sau vânat.

Diana Pavelescu: “Începem 2024 cu o nouă ediție a acestui vin, la fel cum am început și 2023, o ediție limitată de 5900 de sticle. Soiurile sunt aceleași, Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, fiecare fermentate în baricuri și maturate separat timp de 18 luni în aceleași butoaie de stejar. Fiecare soi își aduce contribuția la personalitatea și complexitatea vinului, Merlot-ul prin aromele pe care le simțim în miros, mure, afine, smochine, dar și niște prune uscate care mă duc cu gândul la Fetească, pentru ca la o altă rotire a lichidului în pahar să apară măsline negre, balsamic, vanilie și puțin fum. Gustativ Cabernetul domină cu o aciditate vioaie și taninuri ferme, dar coapte, alcoolul ridicat este echilibrat de fructuozitate și aromele de fructe negre sunt completate de ardei gras, piper negru și un soi de mineralitate – cretă – datorată solului calcaros. Un vin zvelt, bine definit cu multă personalitate, potrivit pentru a privi noul an cu încredere.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!