2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Retail – Vinul zilei: un asamblaj dobrogean din Cabernet Sauvignon, Merlot… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Abstract Roșu 2019 de la Crama Trantu este recomandarea noastră de astăzi, un vin roșu complex, realizat din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (20%) și Fetească Neagră (20%), fiecare dintre acestea aducându-și contribuția în conturarea personalității vinului.

Cu o vechime de peste 27 de ani și incluzând 112 hectare de viță-de-vie, printre soiurile de struguri cultivate astăzi aici se numără Chardonnay, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Syrah, Tămâioasă Românească, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Se recomandă degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, alături de preparate culinare diverse, de la brânzeturi tip cheddar, bulz sau gorgonzola până la mâncăruri din carne de vită, miel sau vânat.

Abstract Roșu 2019 de la Crama Trantu este recomandarea noastră de astăzi, un vin roșu complex, realizat din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (20%) și Fetească Neagră (20%), fiecare dintre acestea aducându-și contribuția în conturarea personalității vinului.

Singura vie din România plantată pe o insulă este a cramei Trantu, o cramă care își propune să creeze vinuri care să reflecte atât caracterul strugurilor, cât și caracteristicile terroir-ului din podgoria Murfatlar. Cu o vechime de peste 27 de ani și incluzând 112 hectare de viță-de-vie, printre soiurile de struguri cultivate astăzi aici se numără Chardonnay, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Syrah, Tămâioasă Românească, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Abstract Roșu 2019 este un vin puternic, aromatic și bine structurat, un vin care păstrează arome olfactive și gustative caracteristice fructelor de pădure, dar și fructelor dulci. Se recomandă degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, alături de preparate culinare diverse, de la brânzeturi tip cheddar, bulz sau gorgonzola până la mâncăruri din carne de vită, miel sau vânat.

Diana Pavelescu: “Dacă acest vin este ”Abstract” mă întreb cum ar arăta concretul lui, datorită complexității și amplitudinii ce nu poate fi trecută cu vederea, acum în forma lui abstractă. Aromele sunt o expresie a zonei de unde provine, o insulă situată între Dunăre și canal, una dintre cele mai calde din țară, cu precipitații puține. Un profil aromatic dominat de fructe negre coapte, prune, coacăze și mure condimentate cu lemn dulce, piper și căldura soarelui. Taninurile rotunde, coapte și ridicate datorate celor 18 luni petrecute în baricuri sunt echilibrate de alcoolul de 14,5% și o aciditate medie. Fiecare dintre cele trei soiuri participante în cupaj își aduce contribuția la personalitatea acestui vin. Mirosul este o combinație dominată de Merlot și condimentele Feteștii Negre urmate gustativ de senzația de catifelare datorată aceluiași Merlot, pentru ca pe final să apară structura robustă a Cabernetului, corpul lui atletic, cu un post gust condimentat de Fetească Neagră pentru a păstra simetria. Un vin plin de soare care se potrivește perfect cu ploaia rece de afară.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!