11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Retail – Vinul zilei: un asamblaj roșu din struguri Negroamaro și Primitivo. Cotat cu 96 puncte Luca Maroni, se asociază cel mai bine preparatelor din carne roșie, vânat sau brânzeturilor maturate – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Crama Schola Sarmenti a fost fondată în 1999, vinurile realizate aici conturând fidel caracteristicile terroir-ului din Salento, Puglia.

Nauna 2020 este un asamblaj roșu de Negroamaro (60%) și Primitivo (40%), două soiuri intense și aromate.

Nauna 2020 preia din caracteristicile generale ale celor două soiuri din care a fost obținut, dar mai adaugă și unele personalizate, cum ar fi cele de ciocolată și tutun.

Nauna 2020 este un vin roșu obținut din struguri Negroamaro și Primitivo, parte a ofertei de vinuri Schola Sarmenti. 

Crama Schola Sarmenti a fost fondată în 1999, vinurile realizate aici conturând fidel caracteristicile terroir-ului din Salento, Puglia.

Nauna 2020 este un asamblaj roșu de Negroamaro (60%) și Primitivo (40%), două soiuri intense și aromate.

Despre Negroamaro se crede că ar fi ajuns în Italia în secolul 7-8 i.Hr, odată cu colonizarea elenă. Deși traducerea lui ar fi „negru” și „amar”, vinul obținut din acest soi nu are un gust amar, fiind un vin roșu intens, cu taninuri puternice, dar totodată delicate, cu corp suplu și aciditate medie. Deseori, Negroamaro se regăsește în cupaje alături de Primitivo, așa cum este și exemplul vinului de azi.

Primitivo, originar din bazinul Mediteranei, este inconfundabil ca stil: un nas încărcat de arome dulci, de cireșe, căpșuni și fructe roșii coapte alături de tușe vanilate și de cafea. Produce vinuri bogate, uneori dulci sau fortificate.

Nauna 2020 preia din caracteristicile generale ale celor două soiuri din care a fost obținut, dar mai adaugă și unele personalizate, cum ar fi cele de ciocolată și tutun. Degustați acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie și vânat sau brânzeturi maturate. 

Marius Cristian: Ca să fie clar: fără o minimă aerisire, veți fi întâmpinați olfactiv doar de arome dinspre lemn (tutun, un strop de piele, niscaiva condimente), ceea ce, zic eu, ar fi un pic păcat. Pentru că vine apoi o frumoasă simfonie de fructe roșii, ce continuă în gustul absolut delicios (n-am găsit alt termen). Corpul e mai curând lejer, vinul e rotund, un pic moale (era de așteptat!), cu tanini șlefuiți și un tandem aciditate-astringență ce balansează perfect totul. Iar finalul lung, cu cireșe negre și un praf de cacao, cam îmbie spre o a doua gură. Aveți grijă, totuși: alcoolul, altminteri perfect integrat, ajunge totuși la 16%.
                  
Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!