24.5 C
București
miercuri, mai 31, 2023

Retail – Vinul zilei: un cupaj intens și aromat de Cabernet Sauvignon,… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Haras de Pirque Reserva de Propiedad 2017 este un vin chilian de la Haras Wines, o cramă situată în Pirque, chiar în zona centrală a țării, în Valea Maipo, la poalele Munților Anzi.

Recomandarea noastră de astăzi, Haras de Pirque 2017, este un asamblaj interesant de Cabernet Sauvignon, Carmenere și Cabernet Franc.

Degustați acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, paste cu diverse sosuri sau mâncăruri cu legume.

Haras de Pirque Reserva de Propiedad 2017 este un vin chilian de la Haras Wines, o cramă situată în Pirque, chiar în zona centrală a țării, în Valea Maipo, la poalele Munților Anzi.

Climatul favorabil, condițiile geografice și toate celelalte componente ale terroir-ului dau unele dintre cele mai apreciate vinuri din lume, o combinație între pasiune și identitatea locului din care provin. 

Una dintre forțele „Lumii Noi”, Chile este  o fâșie de pământ înghesuită între ocean și peretele maiestuos al Anzilor, cu o frumusețe specială dată de contraste, de la deșertul Atacama la marii ghețari ai Patagoniei. Chile are un climat care ține pasul cu geografia și un terroir unic din care s-au născut vinuri cu adevărat speciale.

Recomandarea noastră de astăzi, Haras de Pirque 2017, este un asamblaj interesant de Cabernet Sauvignon, Carmenere și Cabernet Franc. Intens, aromat, într-o frumoasă culoare roșie rubinie, vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe negre și tente de tabac, stejar, ciocolată, plante și arome specifice Văii Maipo. Pe palat, vinul este proaspăt și catifelat, cu arome de mentă și ierburi proaspete. Degustați acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, paste cu diverse sosuri sau mâncăruri cu legume.

Ciprian Hareț: „Chiar nu știu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acești monștri sacri produc vin de peste șase secole și sunt deja la 26-a generație care se implică activ în universul oenologic. Ca și în cazul familiei Lurton, din Bordeaux, nu îmi amintesc să fi încercat un vin prost de la Antinori. Nici exemplarul de față nu face excepție, un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Carmenere și Cabernet Franc, produs de italieni în Chile. Surprinzător, aș putea spune, nu este genul de vin cu „fructul în față”, nimic gemos la orizont; am detectat ceva coacăze și mure, restul spectrului aromatic fiind dominat de note vegetale, mină de creion, puțin asfalt și ciocolată neagră. Gustativ, vinul are o construcție ireproșabilă; cursiv, bine sudat și foarte coerent. Are încă destulă structură pentru următorii ani, iar finalul este mediu și dominat de note ușor dulcege de fruct bine copt. Singurul indiciu că am avut în față un vin din Lumea Nouă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.    
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!