27.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Retail – Vinul zilei: un cupaj roșu din Toscana, obținut din Merlot și Cabernet Sauvignon, cotat cu 92 puncte Robert Parker, 92 puncte James Suckling și 95 puncte Decanter – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Guidalberto Toscana 2020 este un asamblaj roșu de Cabernet Sauvignon cu Merlot.

Guidalberto Toscana 2020 a fost numit “fratele mai mic” al celui mai faimos vin al Italiei, Sassicaia – primul “Super Toscan”, vinul ce a schimbat percepții și a marcat începutul “revoluției” industriei viticole din Peninsula.

Guidalberto a apărut la 33 de ani după primul Sassicaia, în 2000, ca o dedicație făcută de familia Incisa della Rocchetta în onoarea străbunicului Guidalberto della Gherardesca.

Guidalberto Toscana 2020 este un asamblaj roșu de Cabernet Sauvignon cu Merlot. Vinul a fost maturat timp de 15 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american, și alte trei luni în sticlă, înainte de a fi lansat pe piață.

Guidalberto della Gherardesca, “pionier” al viticulturii moderne, este cel care a pus bazele domeniului Tenuta San Guido în Maremma, o zonă de coastă care include o mare parte din sud-vestul Toscanei. Tradiția și cultura sunt rădăcinile acestei companii aflate acum la cea de-a treia generație de producători de vin.

Astăzi, crama este condusă de 5 veri a căror responsabilitate principală este aceea de a păstra vii valorile familiei și brandului Tenuta San Guido.

Guidalberto Toscana 2020 a fost numit “fratele mai mic” al celui mai faimos vin al Italiei, Sassicaia – primul “Super Toscan”, vinul ce a schimbat percepții și a marcat începutul “revoluției” industriei viticole din Peninsula. Cu timpul, însă, Guidalberto a demonstrat că este el însuși o creație extrem de valoroasă, un vin „eveniment”.

Guidalberto a apărut la 33 de ani după primul Sassicaia, în 2000, ca o dedicație făcută de familia Incisa della Rocchetta în onoarea străbunicului Guidalberto della Gherardesca.

Guidalberto Toscana 2020 este un vin cu un echilibru perfect între aromele puternice de fructe negre, vanilie și condimente conferite de Merlot, cu structura foarte clar desenată și cu seriozitatea Cabernetului Sauvignon. Gustul este catifelat, cu taninuri domoale și cărnoase și cu un postgust lung, cu o aciditate suculentă. Poate unul dintre vinurile “Super Toscane” cu cel mai bun raport preț-calitate, Guidalberto Toscana IGT 2020 a fost construit în așa fel să poată oferi plăcere atât în momentul achiziționării, cât și după o perioadă de 10-15 ani de maturare în sticlă. Se recomandă decantarea înainte de a fi consumat.

Robert Parker: “Guidalberto 2020 este un vin bine structurat, cu o mulțime de arome de cireșe acrișoare și fructe de pădure. Vinul oferă o prospețime și o tensiune deosebite, cu note de frunză de dafin, condimente, cireșe sălbatice și muguri de lavandă presată. Există și o ușoară notă de măsline negre. Amestecul este format în părți egale din Cabernet Sauvignon și Merlot.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!