17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

Retail – Vinul zilei: un Negroamaro îndrăzneț, proaspăt și colorat,… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Torre del Serpente 2020 de la Azienda Montemajor este recomandarea de astăzi, un vin roșu intens obținut din struguri Negroamaro.

Vinul zilei, Torre del Serpente 2020, este unul reprezentativ pentru soiul din care este realizat, și anume Negroamaro.

Olfactiv, la Torre del Serpente Negroamaro 2020 regăsim note de mure, coacăze negre, violete, stejar și vanilie, în vreme ce pe palat vinul dezvăluie arome calde, de cireșe negre și condimente.

Torre del Serpente 2020 de la Azienda Montemajor este recomandarea de astăzi, un vin roșu intens obținut din struguri Negroamaro. Luca Maroni l-a cotat cu 96 puncte, plasându-l astfel între vinurile remarcabile.

Azienda Montemajor este afacerea unui celebru oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Ercolino a avut contact cu această lume încă de mic copil, el lucrând la proprietatea părinților săi, celebra Feudi di San Gregorio. Pentru Montemajor a ales terenuri în Campania și sudul Italiei, alegeri ce i-au adus recunoașterea pentru vinuri bogate, elegante și complexe ca arome. De regulă, el recoltează cu 7-10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate.

Vinul zilei, Torre del Serpente 2020, este unul reprezentativ pentru soiul din care este realizat, și anume Negroamaro. Deși traducerea lui ar fi „negru” și „amar”, vinul obținut nu are un gust amar, fiind un roșu intens, cu taninuri puternice, dar totodată delicate, cu corp suplu și aciditate medie.

Olfactiv, la Torre del Serpente Negroamaro 2020 regăsim note de mure, coacăze negre, violete, stejar și vanilie, în vreme ce pe palat vinul dezvăluie arome calde, de cireșe negre și condimente. Finalul este lung, condimentat și mineral. Degustați vinul la 15-18°C, alături de aperitive, preparate din vițel, miel, iepure sau brânzeturi.

Sorin Stelian: “Soiul Negroamaro îmi place mai mult decât des întâlnitul Primitivo și, chiar dacă în acest caz se exprimă destul de asemănător, a produs totuși un vin delicios de consum imediat. Aromatic are note de dulceață de cireșe amare, gustul e dens, cu taninuri fine dar prezente, aciditate domoală și acea dulceață persistentă (da, zahărul e clar peste limita secului, dar și aromele de fruct merg în direcția respectivă) tipică vinurilor din Salento. Nu are nevoie de decantări sau alte proceduri, nu face exces de baric, ci pur și simplu surprinde esența fructului foarte copt. Mie mi-a plăcut mai rece, dar nu foarte – pe la 14 grade. “

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!