12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Retail – Vinul zilei: un Negroamaro savuros, cu tonuri intense și bine trasate de coacăze negre, vișine amărui și mure coapte. Un vin spectaculos, medaliat cu Aur la Berlin Wine Trophy și la Gilbert & Gaillard – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vinul zilei, Copertino Riserva 2017, este un vin parte a portofoliului Masseria Doppio Passo, un vin roșu rubiniu închis obținut din struguri Negroamaro, dublu medaliat cu Aur, la Berlin Wine Trophy și Gilbert & Gaillard.

Copertino Riserva 2017 este obținut din struguri Negroamaro, soi despre care se spune că ar fi ajuns în Italia în secolul 7-8 i.Hr, odată cu colonizarea elenă.

Masseria Doppio Passo Copertino Riserva DOC 2017 este un vin roșu rubiniu închis, care aduce în prim-plan mai întâi note olfactive de fructe de pădure și cireșe, după care, pe palat, regăsim arome rotunde, catifelate, cu taninuri bine echilibrate și un final lung, persistent.

Vinul zilei, Copertino Riserva 2017, este un vin parte a portofoliului Masseria Doppio Passo, un vin roșu rubiniu închis obținut din struguri Negroamaro, dublu medaliat cu Aur, la Berlin Wine Trophy și Gilbert & Gaillard.

Masseria Doppio Passo este o cramă deținută de familia Botter, situată în regiunea Puglia, localitatea Salice Salentino. La începutul anilor ’80, familia Botter și-a dat seama de potențialul acestei zone și a început să colaboreze cu producătorii locali. Astăzi, Botter înseamnă 1500 de hectare de teren, iar achiziționarea Masseria Doppio i-a consolidat poziția în regiune.

Copertino Riserva 2017 este obținut din struguri Negroamaro, soi despre care se spune că ar fi ajuns în Italia în secolul 7-8 i.Hr, odată cu colonizarea elenă.

Deși traducerea lui este „negru” și „amar”, vinul obținut din acest soi nu are un gust amar, fiind un vin roșu intens, cu taninuri puternice, dar totodată delicate, cu corp suplu și aciditate medie.

Masseria Doppio Passo Copertino Riserva DOC 2017 este un vin roșu rubiniu închis, care aduce în prim-plan mai întâi note olfactive de fructe de pădure și cireșe, după care, pe palat, regăsim arome rotunde, catifelate, cu taninuri bine echilibrate și un final lung, persistent. Serviți vinul la 18-20 de grade Celsius, alături de brânzeturi maturate, friptură de vită și alte preparate din carne.

Valentin Ceafalău: Oferta de vinuri din sudul Italiei devine din ce în ce mai bogată, iar tot mai mulți consumatori români (și nu numai!) sunt atrași de stilul pe care îl propun aceste vinuri: sunt aromate, generoase, rotunde, prietenoase, lejere și cu un “rest” de zahăr ce le face foarte “accesibile”. Copertino Riserva 2017 nu se abate de la “regulă”, însă are câteva “atuuri” care îi conferă o personalitate aparte. Aromatic, se prezintă în tonuri intense și bine trasate de coacăze negre, de vișine amărui și mure coapte, pigmentate de tonuri de vanilie, frunze uscate și piele. Este plin și cărnos, fără ca taninurile să fie dintre cele mai puternice, suculent și proaspăt, cu o aciditate plăcută de fructe roșii și un pic de espresso. În postgust, își păstrează fructul la un nivel mediu, însă aduce și niște tonuri de condimente dulci exotice.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!