20.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Retail – Vinul zilei: un roșu cu structură și personalitate, care arată… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

EXCLUSIV Trencadis, cu un nou acționar majoritar, alături de Frank Timiș, și-a fixat planul pe 12 luni.

Botrosecco Maremma Toscana 2014 de la Marchesi Antinori este un cupaj interesant de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.

Istoria Marchesi Antinori începe în 1385, atunci când Giovanni di Piero Antinori a devenit membru în "Arte Fiorentina dei Vinattieri", breaslă producătorilor de vin din regiunea Fiorentina.

Botrosecco Maremma Toscana 2014 de la Marchesi Antinori este un cupaj interesant de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Un vin cu personalitate, caracterizat în principal de notele de fructe roșii bine coapte.

Fattoria Le Mortelle este parte a Marchesi Antinori, o companie simbol pentru domeniul viticol italian. Istoria Marchesi Antinori începe în 1385, atunci când Giovanni di Piero Antinori a devenit membru în „Arte Fiorentina dei Vinattieri”, breaslă producătorilor de vin din regiunea Fiorentina.

Le Mortelle este una dintre proprietatile Marchesi Antinori, situata in Maremma, Toscana, la câțiva kilometri de Castiglione della Pescaia. Ferma întinsă pe 270 de hectare, dintre care 170 sunt cu viță-de-vie, este una în continuă dezvoltare, cu un mare potențial pentru scena vinicolă italiană.

Recomandarea noastră de astăzi, Botrosecco Maremma Toscana 2014, este un cupaj spectaculos de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon. Roșu rubiniu intens, vinul scoate în evidență mai întâi note olfactive de fructe roșii bine coapte, cum ar fi vișine și prune, la care se adaugă tentele condimentate de paprika și piper alb. Pe palat, regăsim arome catifelate, elegante, cu taninuri bogate și persistente. Postgustul aduce în prim plan arome de fructe roșii, completate de tonuri de tabac și cacao. Savurați acest vin la 16-18 grade Celsisus, alături de fripturi sau alte preparate cu vânat și brânzeturi mai condimentate.

Valentin Ceafalău: “O întâlnire care îți arată cât de fermecător poate fi stilul clasic într-o epocă a “sclipiciului”. Chiar dacă vine dintr-o recoltă mai puțin “lăudată”, vinul arată că are structură și personalitate, construindu-și expresia aromatică prin tonuri de intensitate medie de condimente, ciocolată neagră, grafit, frunze de tutun și piele tăbăcită, așezate pe un fundal de fructe negre de pădure. Gustul este echilibrat și suculent, cu o aciditate de fructe roșii, bine așezată între taninurile susținute. În partea finală a gustului, taninurile arată un “puseu” de personalitate și aduc alături de tonurile de cireșe amărui niște senzații tonice, lejer astringente, ce accentuează senzațiile condimentate.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!