21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Retail – Vinul zilei: un Syrah savuros obținut din struguri ecologici, în care structura, echilibrul, nuanțele, parcursul și finalul sunt desăvârșite – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vinul zilei, Nachbil Syrah Reserve 2020, este un vin obținut din struguri ecologici, parte a portofoliului cramei Nachbil, cramă situată în zona Beltiug, județul Satu Mare, o regiune cu o lungă și importantă tradiție viticolă.

Produs din struguri ecologici, vinul are aspect de un purpuriu intens și se remarcă printr-un nas profund și picant, acompaniat de fructe negre, mure și afine îmbrățișate de note de condimente dulci provenite de la maturarea în butoaie de stejar pentru o perioadă de 12 de luni.

Da, sunt sigur că cel puțin unul dintre colegii care scriu azi despre Syrah-ul Nachbil 2020 va evoca magistralul 2008 al acestui producător, un Syrah care a făcut furori la vremea sa, așa cum au făcut-o, de altfel, și alte bijuterii oenologice de-ale noastre, care între timp s-au repetat.

Vinul zilei, Nachbil Syrah Reserve 2020, este un vin obținut din struguri ecologici, parte a portofoliului cramei Nachbil, cramă situată în zona Beltiug, județul Satu Mare, o regiune cu o lungă și importantă tradiție viticolă.

De acolo vine și recomandarea noastră de astăzi, Reserve Syrah 2020. Produs din struguri ecologici, vinul are aspect de un purpuriu intens și se remarcă printr-un nas profund și picant, acompaniat de fructe negre, mure și afine îmbrățișate de note de condimente dulci provenite de la maturarea în butoaie de stejar pentru o perioadă de 12 de luni.

Pe palat redă perfect terroir-ul Beltiugului cu care Syrah-ul este în perfectă sinergie. Gustul generos și plin de fructe negre, piper negru și eucalipt este mătăsos și bogat, cu note evidente de stejar. Structura o are fermă, aciditatea crocantă și finalul persistent și elegant. Se pretează la maturare îndelungată la sticlă.

Este recomandat a se degusta alături de steak de vițel gătit medium rare, ragu de vită și de vânat mare, fripturi de porc sau miel condimentat la grătar.

Răzvan Jurca: Mă bucur să constat, cu ocazia listării vinului de azi, că înregistrăm neoficial momentul în care nostalgia descoperirii în premieră a unor mari vinuri românești își regăsește satisfacția unui repetir la standardele care au consacrat originalul. Da, sunt sigur că cel puțin unul dintre colegii care scriu azi despre Syrah-ul Nachbil 2020 va evoca magistralul 2008 al acestui producător, un Syrah care a făcut furori la vremea sa, așa cum au făcut-o, de altfel, și alte bijuterii oenologice de-ale noastre, care între timp s-au repetat. Este un semn mai mult decât onorant pentru lumea vinului românesc, unul care formează pojghița unei maturități pe care o dorim repetată iar și iar. Așadar, de ce e fantastică rezerva Nachbill 2020? Ei bine, fiindcă repetă un Syrah de mare clasă, reușit în stil franțuzit, în care structura, echilibrul, nuanțele, parcursul și finalul sunt desăvârșite. Nu știu (mea culpa!) dacă vinul de azi este meșteșugit tot de vinificatorul lui 2008. În adâncul sufletului meu, sper că da. Dacă am avut dreptate, atunci omul acela a intrat, și odată cu el am intrat indubitabil și noi, pe turnanta marilor campioni ai vinurilor lumii, cei foarte puțini și extrem de valoroși care au înțeles cum se obține marea performanță. Dacă nu, și m-am înșelat, atunci beți-l pe ăsta!

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!