11.1 C
București
duminică, martie 26, 2023

Retail – Vinul zilei: Un vin roșu intens și spectaculos din soiul autohton… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pe cele 400 de hectare de teren sunt plantate soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Petit Verdot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon sau Merlot.

Recomandarea noastră de astăzi, Epiphanie 2019, este un vin care îmbină armonios aromele olfactive de fructe negre de pădure, prune uscate și cafea cu un gust plin, bogat, cu taninuri ferme, dominate în principal de gemuri dulcege.

Sorin Stelian: “O Fetească Neagră cu 14,9% alcool care bifează fără efort multe din preferințele unui segment larg din publicul local (și nu numai): mult fruct foarte copt, chiar ușor gemos/confiat, subliniat de baric în curs de integrare; corp dens și onctuos...

Vinul este realizat din Fetească Neagră, numită și “revelația soiurilor românești”. Se poate spune că Feteasca Neagră este pentru noi ce este Tempranillo pentru spanioli sau Sangiovese pentru italieni. Acest soi este rezistent la ger și îngheț, iar vinurile obținute sunt dominate de calitate, arome alese și rafinament.

Crama Via Viticola se află lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului. Pe cele 400 de hectare de teren sunt plantate soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Petit Verdot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon sau Merlot. Obiectivul Via Viticola este acela de a reda cramei strălucirea și recunoașterea pe care o merită, vinurile sale fiind unele complexe, cu personalitate, relevante pentru terroir-ul de la marginea Deltei.

Recomandarea noastră de astăzi, Epiphanie 2019, este un vin care îmbină armonios aromele olfactive de fructe negre de pădure, prune uscate și cafea cu un gust plin, bogat, cu taninuri ferme, dominate în principal de gemuri dulcege. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 17-18 grade Celsius, în diverse combinații culinare diverse, cum ar fi preparatele din vânat, brânzeturile maturate sau deserturile din ciocolată neagră și fructe de pădure.

Sorin Stelian: “O Fetească Neagră cu 14,9% alcool care bifează fără efort multe din preferințele unui segment larg din publicul local (și nu numai): mult fruct foarte copt, chiar ușor gemos/confiat, subliniat de baric în curs de integrare; corp dens și onctuos, cu dulceață intensă a fructului și taninuri prezente, serioase și-n același timp cizelate. Mie mi-au plăcut însă aromele de coacăze și ierburi aromatice uscate din nas – un contrapunct foarte nimerit pentru lucrurile altfel mai dulci pe care acesta le evocă – dar și o anumită senzație de suculență pe final, mai ales când vinul e un pic mai rece decât zice canonul. Da, este o Fetească „big and bold”, ceea ce slavă Domnului s-a mai văzut de destule ori, deci epifania ar putea sta în plusul de prospețime și echilibru pe care le aduce – întrebarea pentru viitor fiind dacă plusul respectiv e suficient de consistent încât să-și merite numele. De încercat, dar cu aerare temeinică – latura condimentată merita efortul de a fi relevată – și de revăzut peste doi-trei ani, când elementele se vor fi integrat și mai bine.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!