9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Retail – Vinul zilei: un Zinfandel californian cu un farmec de zile mari, care dezvăluie note fructate și catifelate. Un vin roșu numai potrivit pentru un cadou deosebit de 8 martie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.

La vin, lucrurile sunt legendare, iar legenda a pornit în 1976, odată cu rezultatul spectaculos (locul I) obținut de Chateau Montelena (vin californian din Napa Valley) cu Chardonnay-ul fraților Barrett, care a șters pe jos cu vinurile franțuzești chiar în fief-ul lor, la celebra Judecată de la Paris (citiți povestea, o să vă placă tare!).

Vinul de azi, un Zinfandel tot californian, cu nume semeț și rebel, aproape că repetă povestea (n-o face întru totul, fiindcă pe Coasta de Vest a SUA se fac vinuri cu adevărat năprasnice, însă la prețuri tot așa), oferind un roșu sec bine lucrat, cu nas frumos și gust gustos (sic!), fructat, catifelat și lejer afumat, final năvalnic și farmec de zile mari, numai potrivit pentru un cadou deosebit de 8 martie.

Vinurile The Federalist sunt un manifest împotriva vinificației monotone, fiecare vin păstrând ceva din spiritul rebel al poporului american. La fel se întâmplă și cu vinul zilei, The Federalist Zinfandel 2021.

Podgoriile The Federalist sunt localizate pe coasta de nord a Californiei, o zonă renumită, cu o lungă tradiție viticolă în Statele Unite ale Americii.

Recomandarea de astăzi, The Federalist Zinfandel Bourbon Barrel 2021, continuă tradiția unică americană de maturare în butoaie de bourbon arse. Vinul îmbină note olfactive de fum, vanilie, mirodenii, cireșe negre și cola cu arome de fructe și condimente. Finalul catifelat și lung dă o și mai mare savoare vinului care ar trebui savurat la 15-18 grade Celsius, alături de preparate consistente, din carne de miel, vită sau pasăre.

Răzvan Jurca: “Mari figuri și americanii ăștia! Depinde, firește, pe unde îi cunoști la ei acasă, că de recunoscut îi recunoști oriunde. La vin, lucrurile sunt legendare, iar legenda a pornit în 1976, odată cu rezultatul spectaculos (locul I) obținut de Chateau Montelena (vin californian din Napa Valley) cu Chardonnay-ul fraților Barrett, care a șters pe jos cu vinurile franțuzești chiar în fief-ul lor, la celebra Judecată de la Paris (citiți povestea, o să vă placă tare!). Vinul de azi, un Zinfandel tot californian, cu nume semeț și rebel, aproape că repetă povestea (n-o face întru totul, fiindcă pe Coasta de Vest a SUA se fac vinuri cu adevărat năprasnice, însă la prețuri tot așa), oferind un roșu sec bine lucrat, cu nas frumos și gust gustos (sic!), fructat, catifelat și lejer afumat, final năvalnic și farmec de zile mari, numai potrivit pentru un cadou deosebit de 8 martie. Mă bucur foarte mult să mă reîntâlnesc cu acest vin care mi-a mers la inimă de la prima degustare, la fel de mult cum mă bucur și pentru dumneavoastră că aveți azi ocazia să vă adjudecați un american sadea, de fapt, ce zic eu? – un federalist, la bani care surclasează orice judecată.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!