10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Retail – Vinul zilei: unul dintre cele mai bune Primitivo din Italia, cotat… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Papias Primitivo di Manduria 2018 de la Montedidio este recomandarea de astăzi, un vin roșu remarcabil, cu corp atletic și arome desăvârșite.

Oenologul Mario Ercolino a înființat Montedidio în anul 2010, alegând zona Campania, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei.

După cum îi spune și numele, pentru vinul de astăzi, Papias Primitivo di Manduria 2018, s-au folosit struguri Primitivo sau Zinfandel, un soi originar din bazinul Mediteranei.

Papias Primitivo di Manduria 2018 de la Montedidio este recomandarea de astăzi, un vin roșu remarcabil, cu corp atletic și arome desăvârșite.

Oenologul Mario Ercolino a înființat Montedidio în anul 2010, alegând zona Campania, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei. Vinurile cramei sunt recunoscute pentru puritatea fructului, eleganța și savoarea lor. 

După cum îi spune și numele, pentru vinul de astăzi, Papias Primitivo di Manduria 2018, s-au folosit struguri Primitivo sau Zinfandel, un soi originar din bazinul Mediteranei. Inconfundabil ca stil, acest soi produce vinuri bogate, cu note olfactive de arome dulci, de cireșe, căpșuni și fructe roșii coapte alături de tușe vanilate și de cafea.

Papias Primitivo di Manduria 2018 este un vin roșu rubiniu, cu note olfactive complexe, de fructe roșii și negre, condimente și ciocolată. Pe palat, vinul se dezvăluie persistent, bine echilibrat, cu o structură frumoasă și arome în general fructate. Postgustul este savuros, lung și complex. Degustați acest vin la 15-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, vânat, mâncăruri mediteraneene cu sos ragu sau brânzeturi.

Diana Pavelescu: “Pe etichetă șarpele în copacul vieții – oare să înțelegem că în sticlă este fructul oprit? Cunoașterea? E de ajuns să luăm o gură și vom ști toate răspunsurile la întrebările existențiale? Nu va rămâne decât să încercați, precum am făcut-o și eu. Arome însorite de fructe coapte, negre și roșii – zmeură, mure, prune, afine și cireșe, foarte complexe și intense. Cireșe amarena, kirsch și ciocolată de asemenea. Alcoolul de 14,5% este foarte bine echilibrat de taninurile ridicate, coapte și intense. Un vin catifelat, cu un corp atletic, bine făcut, cu postgust lung de lemn dulce și ciocolată cu vanilie datorat celor 12 luni pe care vinul le-a petrecut în baricuri de stejar. Încă persistă în post gust aroma de fructe de pădure amestecate cu ciocolată, mult după ce am înghițit vinul. Puteți încerca să-l asociați cu ce vă trece prin minte, eu l-am asociat cu vremea ploioasă. A fost perfect!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!