2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Retail – Vinul zilei: „unul dintre seniorii marilor vinuri… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prince Matei 2016, vinul zilei, are o forță și o eleganță care amintesc de marele voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă.

Iconicul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc, iar ediția 2016 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubinie, cu reflexii violete.

Într-un articol pe care l-a scris acum mai bine de 10 ani, respectabilul nostru coleg Valentin Ceafalău a titrat acest vin ca fiind 'prima legendă a vinului românesc modern', elogiu pe drept cuvenit la care subscriu din toată inima, apreciind pedigree-ul și rafinamentul de înaltă ținută al acestui prinț, adică atributele demne de orice vin cu mari pretenții de pretutindeni în lumea asta.

 

Prince Matei 2016, vinul zilei, are o forță și o eleganță care amintesc de marele voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă.

Recomandarea noastră vine de la Crama DeMatei, situată în estul regiunii Dealu Mare, acolo unde sunt produse an de an vinuri moderne, elegante, de cea mai înaltă calitate.

Iconicul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc, iar ediția 2016 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubinie, cu reflexii violete. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să-l serviți alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă.

Răzvan Jurca: „Unul dintre seniorii marilor vinuri românești – Merlot-ul Prince Matei are o istorie frumoasă, relativ lungă (în comparație cu majoritatea vinurilor noastre recunoscute în prezent de iubitori ca remarcabile) și un numitor comun neschimbat de la apariția primei sale ediții, și anume calitatea sa deosebită. Într-un articol pe care l-a scris acum mai bine de 10 ani, respectabilul nostru coleg Valentin Ceafalău a titrat acest vin ca fiind ‘prima legendă a vinului românesc modern’, elogiu pe drept cuvenit la care subscriu din toată inima, apreciind pedigree-ul și rafinamentul de înaltă ținută al acestui prinț, adică atributele demne de orice vin cu mari pretenții de pretutindeni în lumea asta. Nota personală pe care aș dori s-o adaug recenzând Rezerva 2016 de astăzi este aceea că vinul este rezultatul primului an de recoltă cu adevărat bun care vine după 2014 – un reper nefericit pentru majoritatea soiurilor noastre roșii în registru premium. Pentru hedoniști, vinul de azi este așadar o ocazie de neratat, pentru că oferă cu generozitate cam tot ce poate împărtăși acest soi (darnic,, de fel) într-un registru excelent de expresie și maturare, în care vom descoperi cu încântare atât caracterul mult lăudat al zonei din care provine, cât și etalonul măiestriei vinificatorilor care l-au zămislit. Permiteți-mi să închei aruncând o necesară lumină asupra originii numelui acestui mare vin al nostru: îl evocă pe Matei Basarab, domnitor al Țării Românești și ctitor al Episcopiei Buzăului, eparhie de care se leagă istoria podgoriei din Zorești – locul de unde originează vinul, nu alte bazaconii, cum mult prea des și mai neinspirat mi-a fost dat să aud.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!