25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Retail – Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în luna ianuarie 2024, a crescut față de luna ianuarie 2023 atât ca serie brută cu 6,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,1%, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

”În luna ianuarie 2024 volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut față de luna decembrie 2023, ca serie brută cu 17,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 3,8%...

Față de luna ianuarie 2023 volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în luna ianuarie 2024, a crescut atât ca serie brută cu 6,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,1%”, arată datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în luna ianuarie 2024, a crescut față de luna ianuarie 2023 atât ca serie brută cu 6,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,1%, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

”În luna ianuarie 2024 volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut față de luna decembrie 2023, ca serie brută cu 17,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 3,8%. Față de luna ianuarie 2023 volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în luna ianuarie 2024, a crescut atât ca serie brută cu 6,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,1%”, arată datele INS.

Ianuarie 2024 comparativ cu ianuarie 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2023, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 6,6%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+12,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,7%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%), scrie News.ro.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2023, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,1%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,4%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%).

Ianuarie 2024 comparativ cu decembrie 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 17,2%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-22,2%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-14%) și la vânzările de produse nealimentare (-13,9%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, cu 3,8%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,1%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,7%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,1%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!