23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Servicii profesionale – Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation: Investiţia în noua fabrică din Târnăveni e de circa 140 de milioane de euro. În a doua parte a anului o vom da în folosinţă INTERVIU – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Economica.net - Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation: Investiţia în noua fabrică din Târnăveni e de circa 140 de milioane de euro.

Home - Companii - Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation: Investiţia în noua fabrică din Târnăveni e de circa 140 de milioane de euro.

Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation: Investiţia în noua fabrică din Târnăveni e de circa 140 de milioane de euro.

Context

La începutul anului 2023 Knauf Insulation, jucător mare din piaţa materialelor izolante, a început construcţia unei unităţi de producţie de vată minerală de sticlă la Târnăveni, în judeţul Mureş.

Knauf Insulation face parte din grupul german Knauf – unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții pentru amenajări interioare, izolarea clădirilor și plafoane de design din lume.

Grupul Knauf mai e prezent în ţara noastră şi prin divizia Knauf Gips România.

a vorbit cu Adrian Garofeanu, director general al Knauf Insulation România şi Bulgaria, despre stadiul construcţiei noii fabrici din Târnăveni, despre angajări şi investiţiile realizate până acum la unitatea de producţie.

:

Adrian Garofeanu: În acest moment finalizăm lucrările de construcție a noii unități Knauf Insulation din Târnăveni, care au fost demarate la începutul lui 2023. În paralel, se desfășoară și etapa de dotare și echipare a fabricii de vată minerală cu tehnologii la standardele Knauf Insulation, iar în a doua parte a anului o vom o da în folosință, cu obiectivul de a asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală. Pentru noi a fost și este foarte important să nu depășim bugetele și termenele de construcție, iar în prezent suntem în grafic cu toată planificarea.

:

Adrian Garofeanu: Investiția totală se ridică la circa 140 de milioane de euro, iar odată finalizată, va lua forma celei mai moderne fabrici de vată minerală de sticlă Knauf Insulation din Europa Centrală şi de Est. Toate etapele implementării au fost și sunt în egală măsură importante în planul investițional, de la construcție, la dotarea, pregătirea, recrutarea, profesionalizarea și familiarizarea angajaților cu noile tehnologii. Cum spuneam, planificarea detaliată a facilitat semnificativ coordonarea tuturor eforturilor de concretizare a investiției.

:

Adrian Garofeanu: Am pornit cu 45 de angajaţi pe care i-am preluat de la fosta fabrică de vată Gecsat, iar acum avem peste 70 de angajați și continuăm recrutările pentru deschiderea noii fabrici. Estimăm pentru acest an să ajungem la peste 120 angajați în fabrică. Ne confruntăm cu aceleași probleme cu care se confruntă întreaga industrie în care activăm, deficitul de forță de muncă calificată. Din această perspectivă, procesul de recrutare este câteodată mai lent, însă am reușit să îl ducem mai departe și suntem optimiști că vom avea echipa completă și pregătită la momentul inaugurării fabricii.
Noua fabrică va angrena tot necesarul de forță de muncă, de la muncitori necalificați, la ingineri automatizare sau mentenanță, tehnicieni, electricieni sau manageri de producție. Cum menționam anterior, procesul de recrutare a fost mai lent în zona de muncitori calificaţi.

:

Adrian Garofeanu: Focusul nostru este să generăm un impact pozitiv în economia locală, așa că ne concentăm atât pe angajați români, cât și pe colaboratori și furnizori subcontractați locali în tot ce înseamnă modernizarea sit-ului, respectiv construcția noii unități de producție.

Precizare

Directorul general al Knauf Insulation nu ne-a comunicat grilele salariale pentru posturile deschise în cadrul companiei, argumentând că salariile oferite sunt confidenţiale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!