8.5 C
București
luni, martie 17, 2025

Servicii profesionale – Şase din zece români nu se simt împliniţi profesional – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un studiu recent realizat de Reveal Marketing Research evidențiază o realitate îngrijorătoare: 65% dintre români nu se simt împliniți profesional.

Doar 35% dintre respondenți declară că sunt fericiți la locul de muncă, în timp ce 60% dintre angajați adoptă măsuri antistres, un procent în creștere față de 51% în 2024.

Volumul mare de muncă reprezintă principala sursă de stres pentru 64% dintre cei chestionați, urmat de preluarea excesivă a responsabilităților (50%), stagnarea salariului (45%) și interacțiunea cu clienți dificili (34%).

Un studiu recent realizat de Reveal Marketing Research evidențiază o realitate îngrijorătoare: 65% dintre români nu se simt împliniți profesional. În același timp, un procent similar observă colegi afectați de sindromul burnout. Aceste date arată o tendință accentuată de epuizare profesională și insatisfacție în rândul angajaților.

Câți angajați sunt fericiți la job

Doar 35% dintre respondenți declară că sunt fericiți la locul de muncă, în timp ce 60% dintre angajați adoptă măsuri antistres, un procent în creștere față de 51% în 2024. Volumul mare de muncă reprezintă principala sursă de stres pentru 64% dintre cei chestionați, urmat de preluarea excesivă a responsabilităților (50%), stagnarea salariului (45%) și interacțiunea cu clienți dificili (34%).

Femeile resimt mai intens efectele stresului profesional. Un procent de 71% dintre ele observă colegi afectați de burnout, comparativ cu 62% dintre bărbați. Grupul de vârstă 25-34 de ani este cel mai vulnerabil, 74% dintre aceștia raportând astfel de situații. De asemenea, volumul ridicat de muncă afectează mai mult femeile (68%) decât bărbații (61%), în timp ce stagnarea salariului este o problemă mai des întâlnită în rândul bărbaților (49% față de 40% în cazul femeilor).

Cum combat românii stresul

Pentru a combate stresul și epuizarea, 67% dintre angajați își iau concediu de odihnă, 54% aleg activități recreative, cum ar fi ieșirile în oraș sau shoppingul, 39% petrec mai mult timp cu familia și prietenii, iar 36% ascultă muzică. Un procent de 32% preferă să ia pauze mai lungi și mai dese, încercând astfel să creeze un mediu de lucru mai plăcut.

În ciuda eforturilor de gestionare a stresului, unii angajați iau în calcul schimbarea locului de muncă. Aproximativ 21% consideră că aceasta este o soluție viabilă, procentul crește la 27% în rândul celor cu venituri mai mari de 6.000 de lei. Totodată, 16% dintre respondenți recunosc că au recurs la consumul de produse precum tutunul sau alcoolul pentru a face față stresului.

Studiul este realizat online în perioada 17-21 februarie 2025, pe un eșantion de 1.000 de persoane, dintre care 890 active profesional. Eroarea maximă de eșantionare este de +/-3,1%, cu un nivel de încredere de 95%.

CITEȘTE ȘI: Sute de mii de români donează pentru mai bine

Foto: ID 89938600 © Frameangel | Dreamstime.com

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistacariere.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!