4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Servicii profesionale – Angajaţii din Finanţe continuă protestele la nivel naţional – „Drepturile salariaţilor la greva generală sunt încălcate de către autorităţi” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Reprezentanţii sindicali precizează că la întâlnirea avută marţi, 5 septembrie, cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, i-au adus la cunoştinţă „faptul că răspunsul ministerului pe care îl conduce înseamnă de fapt blocarea dreptului constituţional la grevă al celor peste 22.000 de angajaţi din sistemul fiscal”.

93/29.08.2023, demararea procedurii de conciliere a conflictului colectiv de muncă declanşat la nivelul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate acestuia, ca urmare a neidentificării şi neimplementării unor soluţii reale, concrete la revendicările salariaţilor.

Mai exact, în data de 11.08.2023, la întâlnirea organizată de către Ministrul Finanţelor cu partenerii sociali, au fost convenite unele aspecte consemnate în procesul verbal încheiat în aceeaşi dată.

„Protestele continuă la nivel naţional, dat fiind faptul că, dincolo de nerespectarea de către Guvern, a angajamentelor asumate, angajaţilor sistemului fiscal li se încalcă, tot de către Guvernul României, un drept constituţional, şi anume dreptul la grevă”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Reprezentanţii sindicali precizează că la întâlnirea avută marţi, 5 septembrie, cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, i-au adus la cunoştinţă „faptul că răspunsul ministerului pe care îl conduce înseamnă de fapt blocarea dreptului constituţional la grevă al celor peste 22.000 de angajaţi din sistemul fiscal”.

„Concomitent cu analiza căilor legale pe care le avem de urmat în susţinerea revendicărilor noastre, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe va contesta răspunsul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi va solicita sprijinul organismelor internaţionale la care este afiliată”, notează sursa citată.

În acest context, angajaţii din sistemul fiscal atenţionează că sunt determinaţi să continue lupta pentru susţinerea revendicărilor lor şi că nu se vor opri „în a solicita Guvernului respect şi asumare angajamentelor luate”.

Cartel Alfa a anunţat marţi că Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA a solicitat Ministerului Muncii, prin Adresa nr. 93/29.08.2023, demararea procedurii de conciliere a conflictului colectiv de muncă declanşat la nivelul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate acestuia, ca urmare a neidentificării şi neimplementării unor soluţii reale, concrete la revendicările salariaţilor. Mai exact, în data de 11.08.2023, la întâlnirea organizată de către Ministrul Finanţelor cu partenerii sociali, au fost convenite unele aspecte consemnate în procesul verbal încheiat în aceeaşi dată. Însă partea guvernamentală nu şi-a respectat, ulterior, angajamentele.

„Urmare a acestui demers, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a înştiinţat FNSA că: ,,nu există premisele declanşării unui conflict de muncă”, prin urmare nu avem dreptul să solicităm concilierea deoarece în conformitate cu Art. 123 din Legea nr. 367/2022 ,,nu pot constitui obiect al conflictelor colective de muncă revendicările angajaţilor/lucrătorilor pentru a căror rezolvare este necesară adoptarea unei legi sau a altui act normativ”, se menţionat în comunicatul Cartel Alfa.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!