10.2 C
București
vineri, noiembrie 8, 2024

Servicii profesionale – Aproape trei sferturi dintre angajaţii cu muncă de birou nu au o relaţie sănătoasă cu locul de muncă- sondaj – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit sursei citate, în acest an doar 28% dintre angajaţii cu muncă de birou din diverse industrii, din întreaga lume, au declarat că au o relaţie sănătoasă cu locul de muncă, în creştere cu un punct faţă de anul 2023.

În acelaşi context, 64% dintre angajaţi spun că, dacă munca ar fi adaptată nevoilor şi dorinţelor lor, ar fi mai implicaţi în a susţine dezvoltarea companiei în care lucrează, iar 69% cred că le-ar spori bunăstarea generală, în timp ce 68% ar fi stimulaţi să rămână mai mult timp la actualul angajator.

Totodată, 87% dintre respondenţi au afirmat că ar fi dispuşi să renunţe la o parte din salariu pentru a beneficia de metode de lucru personalizate, inclusiv spaţii de lucru personalizate, acces la tehnologiile preferate şi medii de lucru flexibile.

Cercetarea de specialitate relevă faptul că există o discrepanţă între recunoaşterea importanţei abilităţilor umane (atenţie, comunicare, gândire creativă, rezilienţă, empatie, inteligenţă emoţională) şi încrederea liderilor în capacitatea de a livra conform funcţiei.

Astfel, în timp ce peste 90% dintre liderii de business recunosc beneficiile empatiei, doar 44% se simt încrezători în abilităţile lor umane. De asemenea, doar 28% dintre angajaţi au parte în mod constant de empatie din partea liderilor de business, deşi 78% o apreciază foarte mult.

Potrivit sursei citate, în acest an doar 28% dintre angajaţii cu muncă de birou din diverse industrii, din întreaga lume, au declarat că au o relaţie sănătoasă cu locul de muncă, în creştere cu un punct faţă de anul 2023. Aşadar ponderea celor nemulţumiţi s-a apropiat de trei sferturi din total (72%).

În acelaşi context, 64% dintre angajaţi spun că, dacă munca ar fi adaptată nevoilor şi dorinţelor lor, ar fi mai implicaţi în a susţine dezvoltarea companiei în care lucrează, iar 69% cred că le-ar spori bunăstarea generală, în timp ce 68% ar fi stimulaţi să rămână mai mult timp la actualul angajator.

Totodată, 87% dintre respondenţi au afirmat că ar fi dispuşi să renunţe la o parte din salariu pentru a beneficia de metode de lucru personalizate, inclusiv spaţii de lucru personalizate, acces la tehnologiile preferate şi medii de lucru flexibile. În medie, aceştia ar fi dispuşi să renunţe la până la 14% din salariu, iar cei din Generaţia Z ar renunţa la până la 19%.

În ceea ce priveşte noile tehnologii, utilizarea Inteligenţei Artificiale (AI) în rândul angajaţilor cu muncă de birou a crescut la 66%, în 2024, faţă de 38%, anul trecut.

Aproape trei sferturi (73%) din totalul celor chestionaţi consideră că AI le uşurează munca, iar 69% îşi personalizează modul în care folosesc AI pentru a fi mai productivi. A

În plus, şase din zece angajaţi (60%) susţin că AI joacă un rol-cheie pentru echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, 68% să le oferă noi oportunităţi de a se bucura de muncă şi 73% sunt de acord că o mai bună înţelegere a inteligenţei artificiale le va facilita avansarea în carieră.

„Angajaţii cu muncă de birou care folosesc AI sunt cu 11 puncte mai mulţumiţi de relaţia lor cu munca decât colegii care nu utilizează AI. Prin urmare, inteligenţa artificială trebuie să fie pusă la dispoziţia angajaţilor cât mai curând posibil. În plus, 37% dintre cei care nu utilizează inteligenţa artificială au manifestat teama că ar putea rămâne fără locul de muncă din cauza AI, o creştere de cinci puncte faţă de anul trecut”, se arată în cercetare.

Sondajul a fost comandat de HP, gestionat de Edelman Data & Intelligence, care s-a desfăşurat în perioada 10 mai – 21 iunie 2024, în 12 ţări (SUA, Franţa, India, Regatul Unit, Germania, Spania, Australia, Japonia, Mexic, Brazilia, Canada şi Indonezia), pe un eşantion de 15.600 de respondenţi, dintre care 12.000 de angajaţi cu muncă de birou (1.000 în fiecare ţară), 2.400 factori de decizie în domeniul IT (200 în fiecare ţară) şi 1.200 de lideri de business (100 în fiecare ţară).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Servicii profesionale – Formula pe baza căreia salariul minim pe economie a fost stabilit de executiv la 4.050 de lei brut de la 1 ianuarie – Sinteza

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!