1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Servicii profesionale – CASS aplicată tichetelor de masă şi de vacanţă – noul draft al proiectului de OUG – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Valoarea nominală a tichetelor de masă şi cea a voucherelor de vacanţă ar putea fi incluse în baza lunară de calcul al CASS, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor.

Amintim că şi în primul draft al proiectului de OUG, executivul a propus includerea acestor bilete de valoare în baza de calcul a CASS, după cum Economica.net a anunţat la 1 august.

Economica.net a obţinut cel mai recent draft al proiectului de OUG referitor la modificarea Codului fiscal, la care lucrează acum guvernul. Iată ce noutăţi aduce privind impozitarea beneficiilor extrasalariale acordate salariaţilor:

De asemenea, în baza de calcul al CASS ar putea intra şi sumele acordate salariaţilor care nu primesc tichete de masă sau de vacanţă, direct în bani, cu destinaţia de tichete de masă ori de vacanţă, potrivit draftului de OUG consultat de .

Baza lunară de calcul al CASS, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, o reprezintă câștigul brut care ar putea include, pe lângă valoarea nominală a tichetelor cadou, valoare care se aplică o singură dată pentru fiecare destinație prevăzută de lege, indiferent de forma de acordare – tichet  sau în bani și cu condiția asigurării utilizării sumelor echivalente conform destinațiilor prevăzute de lege, scrie în draftul proiectului de OUG obţinut de.

În baza de calcul al CASS pentru salariaţi ar putea intra şi echivalentul în lei al tichetelor de masă, voucherelor de vacanță, în aceleași limite și condiții, precum și cu aceleași destinații ca cele prevăzute de lege pentru acestea, acordat angajaților care nu beneficiază de astfel de bilete de valoare, conform draftului proiectului de OUG obţinut de .

Amintim că şi în primul draft al proiectului de OUG, executivul a propus includerea acestor bilete de valoare în baza de calcul a CASS, după cum a anunţat la 1 august.

Angajatorii vor putea acorda salariaţilor care nu primesc tichete de masă şi de vacanţă sume de bani cu destinaţiile menţionate anterior, în limitele valorice stabilite pentru tichetele de masă, respectiv pentru cele de vacanţă. Aceste sume nu vor fi incluse în baza de calcul al CAS, propune executivul. 

Pe lângă biletele de valoare sub forma tichetelor de masă, voucherelor de vacanță, tichetelor de creşă, tichetelor culturale, nu se vor cuprinde în baza de calcul al CAS nici sumele cu aceleași destinații vizate de tichetele de masă, voucherele de vacanță, tichetele de creșă, tichetele culturale, cu condiția încadrării în aceeași limită valorică, propune guvernul în noul draft de OUG, consultat de .
Iată noua formă a articolului 142, litera r) din Codul fiscal, potrivit draftului proiectului de OUG:

Nu se cuprind în baza lunară de calcul al CAS următoarele:
r) biletele de valoare sub forma tichetelor de masă, voucherelor de vacanță, tichetelor de creşă, tichetelor culturale, acordate potrivit legii, .

Măsurile anunţate de Economica.net fac parte dintr-un draft de proiect de OUG, drept care deocamdată nu se aplică. Vom reveni cu forma finală a OUG care va fi oficializată de executiv.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!