14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Servicii profesionale – Contribuţie la sănătate aplicată tichetelor de masă şi voucherelor de vacanţă. Salariaţii din construcţii şi agricultură ar putea plăti CASS – proiect OUG – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Scutirea se aplică la un singur angajator/plătitor, pentru veniturile brute de până la 10.000 lei lunar inclusiv obținute din salarii şi asimilate salariilor realizate de persoana fizică în baza unui singur contract individual de muncă, raport de serviciu...

Angajaţii din sectorul agricol, industria alimentară şi din construcţii vor fi în continuare scutiţi de la plata impozitului pe venit pentru veniturile brute din salarii de până la 10.000 de lei lunar, dar valoarea salariului minim din aceste domenii va fi schimbată...

Angajaţii din construcţii şi industria alimentară ar putea plăti CASS.

Persoanele care lucrează în construcţii, în sectorul agricol şi în industria alimentară nu vor mai fi asigurate la sănătate fără plata CASS, arată proiectul de OUG, obţinut de.

CASS pentru tichetele de masă şi voucherele de vacanţă

Sumele acordate salariaţilor sub forma tichetelor de masă şi voucherelor de vacanţă se vor cuprinde în baza de calcul al CASS, conform proiectul de OUG, obţinut de .

Baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în țară și în străinătate, cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, o reprezintă câștigul brut care include valoarea nominală a tichetelor de masă și a voucherelor de vacanţă, acordate de angajatori, scrie în proiectul de OUG analizat de .

IT-iştii vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit doar pentru veniturile brute de până la 10.000 de lei lunar.

Scutirea se aplică la un singur angajator/plătitor, pentru veniturile brute de până la 10.000 lei lunar inclusiv obținute din salarii şi asimilate salariilor realizate de persoana fizică în baza unui singur contract individual de muncă, raport de serviciu, act de delegare sau detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, pe baza opțiunii exprimate, în scris, prin declarație pe propria răspundere la angajator/plătitor, după caz. Partea din venitul brut lunar care depăşeşte 10.000 lei nu beneficiază de facilităţi fiscale, reiese din proiectul de OUG, obţinut de .

Guvernul pregăteşte schimbarea valorii salariului minim din agricultură şi construcţii

Angajaţii din sectorul agricol, industria alimentară şi din construcţii vor fi în continuare scutiţi de la plata impozitului pe venit pentru veniturile brute din salarii de până la 10.000 de lei lunar, dar valoarea salariului minim din aceste domenii va fi schimbată..

Măsurile anunţate de Economica.net fac parte dintr-un draft de proiect de OUG, drept care deocamdată nu se aplică. Vom reveni cu forma finală a OUG care va fi oficializată de executiv.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!