2.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Servicii profesionale – Edenred şi Sodexo Pass – firme emitente de tichete – au avut marjă de profit net de peste 66% în 2022, iar Up Romania – de peste 37%. Afacerile celor trei firme au crescut cu peste 40% anul trecut – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Economica.net - Edenred şi Sodexo Pass – firme emitente de tichete – au avut marjă de profit net de peste 66% în 2022, iar Up Romania – de peste 37%.

Edenred şi Sodexo Pass – firme emitente de tichete – au avut marjă de profit net de peste 66% în 2022, iar Up Romania – de peste 37%.

O analiză Economica.net arată că Edenred a avut în România profitabilitate netă de peste 66% în 2022, cu peste 13 puncte procentuale mai mare decât în 2021, Sodexo Pass România a avut profitabilitate netă de peste 71% în anul 2022, cu peste 24 de puncte procentuale mai mare decât în 2021, iar Up Romania a realizat marjă de profit net de peste 37% în anul 2022, cu peste 16 puncte procentuale mai mare decât în anul 2021.

Context

Guvernul propune acordarea sumelor aferente tichetelor de masă, tichetelor de creşă, tichetelor culturale nu doar pe card, reiese din cele mai noi variante ale proiectelor de OUG la care lucrează executivul, obţinute de .

Motivul invocat de premier pentru adoptarea acestei măsuri: profitul „excepţional” al unor firme emitente de tichete.

“Este o propunere (de acordare a sumelor aferente tichetelor de masă în numerar şi nu pe card – nota redacţiei), pentru că companiile care emit aceste tichete au ajuns totuşi la un comision destul de mare, din punctul meu de vedere, 3% la emitere, 3% la colectare, din informaţiile pe care le am eu.. Nu vorbim de voucherele de vacanţă, acelea vor fi emise şi vom încerca prin Poşta Română, vedem, prin sistemul public”, a spus premierul luni, 11 septembrie, conform.

O analiză .

a solicitat celor trei emitenţi de bilete de valoare punctul de vedere despre declaraţia premierului Ciolacu referitoare la comsioanele încasate de aceste firme. Iată răspunsul primit de din partea Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete: „Am urmărit și suntem la curent cu declarațiile făcute de prim-ministrul Marcel Ciolacu în ceea ce privește măsurile propuse în privința tichetelor de masă și a industriei de tichete, în general. Înțelegem aceste declarații ca pe o invitație la dialog, căreia ne dorim să îi dăm curs, pentru a discuta transparent și deschis despre toate aspectele menționate, dar și pentru a clarifica orice neînțelegeri referitoare la industria de tichete din România”.

Economica.net a întrebat cei trei emitenţi de tichete care au fost motivele creşterii substanţiale a cifrei de afaceri şi a profitului în anul 2022. Nu am primit răspuns la aceste întrebări.

.

Edenred România a avut cifră de afaceri netă de 212,96 de milioane de lei în anul 2022, cu 44,88% mai mare decât cea din anul 2021. Emitentul de bilete de valoare a avut marjă de profit net de 66,58% în anul 2022, cu peste 13 puncte procentuale mai mare decât cea obţinută în anul 2021, arată analiza pe baza bilanţurilor societăţii.
Firma a obţinut aceste rezultate cu un număr mediu de 149 de salariaţi în anul 2022, în scădere cu doi oameni, pe statele de plată, faţă de nivelul indicatorului din anul 2021.

.

Sodexo Pass România a avut cifră de afaceri netă de 172,2 milioane de lei în anul 2022, cu aproape 42% mai mare decât cea din anul 2021. Firma a avut marjă de profit net de 71,61% în anul 2022, cu peste 24 de puncte procentuale mai mare decât cea realizată în anul 2021, arată analiza pe baza bilanţurilor societăţii. Firma a lucrat cu un număr mediu de 218 salariaţi în cursul anului 2022, cu 16 oameni, în plus, pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021.

.

Up România a avut cifră de afaceri netă de 139,2 milioane de lei în anul 2022, cu peste 69% mai mare decât cea din anul 2021. Emitentul de tichete a avut marjă de profit net de 37,73% în anul 2022, cu peste 16 puncte procentuale mai mare decât cea realizată în anul 2021, arată analiza .
Firma a lucrat cu un un număr mediu de 157 de angajaţi pe parcursul anului 2022, în scădere cu patru oameni, pe statele de plată, faţă de valoarea indicatorului din 2021.

Economica.net nu face judecăţi de valoare cu privire la oportunitatea sau moralitatea acordării tichetelor de valoare pe suport electronic de către emitenţii de bilete de valoare.

Precizare

Băncile Unicredit Bank şi Banca Transilvania sunt autorizate de Ministerul de Finanţe ca emitenţi de tichete de masă pe suport electronic. Băncile nu au fost incluse în analiza noastră pentru că nu avem date comparabile cu cele ale emitenţilor de bilete de valoare analizaţi în articol, cu privire la valoarea cifrei de afaceri, dar şi pentru că această activitate (de a emite tichete de masă) nu e una de bază care contribuie semnificativ la rezultatele financiare ale băncilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!