23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Servicii profesionale – Famos, unul dintre cei mai vechi producători de mobilă din lemn din România, îşi reduce activitatea şi ia în calcul oprirea producţiei. Va disponibiliza circa 160 de angajaţi – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Până la oprirea efectivă a producţiei, compania îşi desfăşoară activitatea cu număr redus de personal, adaptat la volumul comenzilor şi la necesităţile de menţinere în siguranţă a întregii platforme industriale, reiese din decizia societăţii din 22 aprilie.

Corelativ, acţionarii firmei Famos din Odorheiu Secuiesc au decis vânzarea mai multor imobile aflate în patrimoniul societăţii.

Producătorul de mobile vinde complexul de imobile, aflat la punctul de lucru din Odorheiu Secuiesc, cu cel puţin 2,7 milioane de euro şi complexul de imobile din municipiul Cristuru Secuiesc, unde se află cel de-al doilea punct de lucru al societăţii, cu cel puţin 735.150 de euro.

Producătorul de mobilă Famos ia în calcul oprirea producţiei pe fondul „persistenţei unui context nefavorabil pentru industria prelucrătoare de mobilă, caracterizat de un preţ ridicat al materiilor prime şi al energiei, dublat de disponibilitatea pe piaţă a unor produse similare care sunt importate din China la un preţ semnificativ mai mic. În plus, preţul comenzilor plasate de către clienţi nu permite continuarea producţiei, nefiind sustenabilă din punct de vedere economic”, au spus acţionarii în decizia obţinută de .

Până la oprirea efectivă a producţiei, compania îşi desfăşoară activitatea cu număr redus de personal, adaptat la volumul comenzilor şi la necesităţile de menţinere în siguranţă a întregii platforme industriale, reiese din decizia societăţii din 22 aprilie.

Corelativ, acţionarii firmei Famos din Odorheiu Secuiesc au decis vânzarea mai multor imobile aflate în patrimoniul societăţii. Producătorul de mobile vinde complexul de imobile, aflat la punctul de lucru din Odorheiu Secuiesc, cu cel puţin 2,7 milioane de euro şi complexul de imobile din municipiul Cristuru Secuiesc, unde se află cel de-al doilea punct de lucru al societăţii, cu cel puţin 735.150 de euro.

Famos, înfiinţată în 1991, a avut cifră de afaceri netă de 33 de milioane de lei în anul 2023, cu 10,4% mai mică decât cea obţinută în anul 2022. Firma a intrat pe pierdere în anul 2023 care a depăşit 5 milioane de lei, conform bilanţurilor consultate de.
Producătorul de mobilă a lucrat cu un număr mediu de 262 de salariaţi în anul 2023, în scădere cu 46 de oameni pe statele de plată faţă de valoarea indicatorului din 2022.

Actualizare 18 iunie

În jur de 160 de angajaţi ai producătorului de mobilă Famos vor fi disponibilizaţi în 2024, a răspuns pentru  AJOFM Harghita.

„În cursul anului 2024 un număr de 33 de persoane au fost disponibilizate de la Famos SA din Odorheiu Secuiesc. Conform notificării, aproximativ 160 persoane vor fi disponibilizate, din cauza opririi producției de mobilă, care se datorează unor pierderi mari în urma unui context nefavorabil pentru industria prelucrătoare de mobilă (prețuri crescute la materii prime, materiale, energie, salarii ), conform notificării conducerii Famos SA”, a răspuns pentru Jano Edit Andrea, şef serviciu la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita.

Sursă foto: https://www.develoconsult.ro/

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!