4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Servicii profesionale – Managerii solicită beneficii precum asigurare de viaţă sau grădiniţă pentru copii la negocierea pachetelor salariale – platformă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Datele eJobs arată că 70% dintre angajaţi primesc beneficii extrasalariale, tichetele de masă, asigurările medicale şi bonusurile de performanţă fiind cele mai oferite de angajatori.

„În companiile mari, multinaţionale, pachetele de beneficii sunt uniformizate la nivelul întregii echipe, astfel încât şi angajaţii de la baza ierarhiei, şi cei de la vârf primesc aceleaşi lucruri.

De la începutul anului şi până acum, aproape 235.000 de joburi au fost postate pe eJobs.ro iar dintre acestea peste 50.000 au vizat candidaţi din segmentul senior level (cel puţin 5 ani de experienţă) şi management.

Datele eJobs arată că 70% dintre angajaţi primesc beneficii extrasalariale, tichetele de masă, asigurările medicale şi bonusurile de performanţă fiind cele mai oferite de angajatori.

„Ca tendinţă generală, pentru manageri, în special pentru cei din zona de top management, beneficiile extrasalariale nu cântăresc atât de greu în decizia de a accepta sau refuza o ofertă de job, însă nici nu sunt complet trecute cu vederea, aşa cum s-ar putea crede. Salariul şi oportunităţile de dezvoltare viitoare, o eventuală deschidere către pieţe internaţionale sunt mult mai importante pentru aceştia. Totuşi, sunt atenţi şi la componenţa pachetului de beneficii şi nu rămân indiferenţi atunci când angajatorul bifează cât mai multe dintre aşteptările pe care le au”, a explicat Georgiana Uzun, Talent Development Manager în cadrul Skilld România, primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligenţă artificială din ţară, dezvoltat de eJobs România.

Alte beneficii importante pentru specialişti sau pentru candidaţii care vizează poziţii de management sunt maşina de serviciu, bonusul de relocare, accesul la training-uri şi certificări internaţionale sau posibilitatea de a lucra de oriunde. Aşteptările candidaţilor sunt aliniate nu doar cu oferta din piaţă, dar şi cu ceea ce oferă angajatorii din străinătate, din aceleaşi industrii, arată sursa citată.

„În companiile mari, multinaţionale, pachetele de beneficii sunt uniformizate la nivelul întregii echipe, astfel încât şi angajaţii de la baza ierarhiei, şi cei de la vârf primesc aceleaşi lucruri. Sunt însă situaţii în care pentru anumite poziţii cheie se găseşte atât de greu persoana potrivită încât angajatorii sunt dispuşi să facă anumite derogări pentru a o convinge să accepte oferta. Acestea sunt mai degrabă excepţii de la regulă”, a subliniat Georgiana Uzun.

De la începutul anului şi până acum, aproape 235.000 de joburi au fost postate pe eJobs.ro iar dintre acestea peste 50.000 au vizat candidaţi din segmentul senior level (cel puţin 5 ani de experienţă) şi management. Industriile în care s-au făcut cele mai multe recrutări pe aceste nivele de carieră sunt retail, industria alimentară, turism, producţie, construcţii, financiar – bancar, servicii şi auto.

„Anul a început cu o cerere crescută pentru specialiştii din IT, programare, inginerie şi retail. De asemenea, vedem tot mai multe poziţii deschise pentru candidaţii seniori buni cunoscători de limbi străine (altele decât engleza). Există toate motivele să credem că aceste categorii vor continua să fie căutate şi că angajatorii vor investi atât în canalele tradiţionale, cât şi în cele netradiţionale de recrutare pentru a acoperi poziţiile respective. Iar asta se întâmplă tocmai pentru că există un deficit considerabil de candidaţi care, mai mult, primesc şi oferte destul de greu de refuzat de la angajatorii din afara ţării, astfel încât competiţia pentru a-i atrage devine de două ori mai dificilă”, a adăugat Uzun.

În ceea ce priveşte aplicările, din cele 6,33 de milioane de aplicări înregistrate anul acesta, aproximativ 1,9 milioane au venit din partea specialiştilor şi managerilor. Cel mai mult au aplicat pentru joburile din retail, construcţii, servicii, producţie, industria alimentară, financiar – bancar, transport / logistică şi IT / telecom.

Skilld este primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligenţă artificială din ţară, lansat în 2021 de eJobs România. În 2022 numărul de clienţi din portofoliu s-a triplat şi a crescut, totodată, şi nivelul de senioritate a celor mai căutate roluri. Astăzi, 45% din recrutările Skilld se fac pentru poziţii de seniori şi manageri.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. Cu 5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună şi mai mult de 300.000 de companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!