27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Servicii profesionale – Protest al angajaţilor INS în faţa sediului instituţiei şi al Parlamentului. Salariaţii cer stoparea discriminărilor salariale – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, reprezentanţii sindicatului solicită de urgenţă, printre altele, aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13 iulie 2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”.

Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor.

Astfel, pichetarea sediului Parlamentului României are loc începând cu ora 10:00, iar cea a sediului INS, începând cu ora 11:45, scrie Agerpres.

„La aceste acţiuni vor participa salariaţii sediului central şi ai Direcţiilor Teritoriale de Statistică din Bucureşti, Alba, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vâlcea”, se menţionează în comunicatul transmis de SINSB.

Sindicaliştii susţin că angajaţii INS sunt supuşi unei situaţii salariale discriminatorii de o lungă perioadă de timp, fiind „trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici”. Aceştia acuză nepăsare totală a factorilor decidenţi faţă de „numeroasele notificări, adrese şi acţiuni de protest”.

Astfel, reprezentanţii sindicatului solicită de urgenţă, printre altele, aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13 iulie 2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”.

Totodată, sindicaliştii solicită stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

Pe lista de solicitări se mai află uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

Totodată, sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti notifică Guvernul României că va declanşa procedurile de întrerupere a activităţii, demers cu implicaţii majore în punerea în aplicare a măsurilor economice şi sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale.

De asemenea, salariaţii, reprezentaţi de către sindicat, solicită asumarea de către conducerea INS a incapacităţii de a gestiona problemele apărute în ultimii ani.

„Toate strategiile şi politicile decizionale sunt elaborate şi fundamentate pe baza analizelor datelor statistice, iar măsurarea rezultatelor implementării acestora la nivel macroeconomic nu se poate face fără să se utilizeze ansamblul de indicatori produşi de statistica oficială şi toate acestea pot fi realizate doar cu ajutorul celei mai importante resurse a instituţiei şi anume resursa umană. Ar fi regretabil să se ajungă la încetarea activităţii ca urmare a ignorării continue de către factorii decidenţi a numeroaselor solicitări ale salariaţilor INS, fapt ce ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât şi extern (Eurostat)”, se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti „a căutat şi va căuta întotdeauna calea dialogului pentru respectarea drepturilor şi stoparea discriminărilor salariaţilor din INS”.

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti – SINSB este membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!