20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Servicii profesionale – Simona Bucura-Oprescu, către sindicaliștii BNS: Înainte să finalizăm proiectul privind legea salarizării o să vă consultăm din nou. Ne dorim ca legea să fie cât mai aproape de principiul echității – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Apoi, din păcate, din 2017 până acum au fost peste 200 de acte normative care au modificat 153 în Parlament şi din cauza aceasta iarăşi avem situaţii diferite care au dus la diferenţe foarte mari în ce priveşte salarizarea în sistemul public”...

Cât mai aproape de principiul echităţii, un maxim de sporuri de 20% pe fiecare ordonator de credite, propunere de grilă pentru administraţia publică locală, precum şi acordarea sporului de performanţă sunt propuneri prevăzute în proiectul noii legi a salarizării.

„Ce ne propunem prin noua lege: ne dorim să fim cât mai aproape de principiul echităţii, în al doilea rând, de asemenea, un angajament pe care şi l-a luat România este că maximul de sporuri pe fiecare ordonator de credite va fi de 20%, în al treilea rând, vrem grilă şi pentru administraţia publică locală, pentru că după cum ştiţi în administraţia publică locală, prin hotărâre de consiliu judeţean, respectiv de consiliu local, se stabileşte nivelul de salarizare până la nivelul maxim – până la indemnizaţia viceprimarului.

„Cu privire la noua lege a salarizării, am finalizat această parte a dialogului social încă de pe data de 15 martie. Să ştiţi că nu vom finaliza legea înainte de a mai avea încă o dată o consultare cu dumneavoastră, deci nu vom face asta din birou, plecând de la faptul că dacă v-am consultat în etapa preliminară este suficient. Nu. Deci înainte de a avea forma pe care să o înaintăm în Guvern pentru a fi aprobată, încă o dată, atât cu reprezentanţii ministerelor care sunt angajatori, dar şi cu dumneavoastră, reprezentanţii salariaţilor, încă o dată vom vedea proiectul, de aşa manieră încât lucrurile să fie clare”, a declarat ministrul.

Prin noua lege a salarizării, Ministerul Muncii intenţionează diminuarea discrepanţelor mari care există în prezent cu privire la salarizarea celor care lucrează în sistemul bugetar.

„Precizez că noi, Ministerul Muncii, ne dorim ca de data aceasta să nu mai avem o aplicare etapizată a noii legi. Considerăm că şi din cauza acestei aplicări etapizate, deşi Legea 153 a plecat bine, am ajuns în situaţia în care astăzi avem mari discrepanţe în ceea ce priveşte salarizarea în sistemul bugetar. Apoi, din păcate, din 2017 până acum au fost peste 200 de acte normative care au modificat 153 în Parlament şi din cauza aceasta iarăşi avem situaţii diferite care au dus la diferenţe foarte mari în ce priveşte salarizarea în sistemul public”, a spus Simona Bucura-Oprescu.

Cât mai aproape de principiul echităţii, un maxim de sporuri de 20% pe fiecare ordonator de credite, propunere de grilă pentru administraţia publică locală, precum şi acordarea sporului de performanţă sunt propuneri prevăzute în proiectul noii legi a salarizării.

„Ce ne propunem prin noua lege: ne dorim să fim cât mai aproape de principiul echităţii, în al doilea rând, de asemenea, un angajament pe care şi l-a luat România este că maximul de sporuri pe fiecare ordonator de credite va fi de 20%, în al treilea rând, vrem grilă şi pentru administraţia publică locală, pentru că după cum ştiţi în administraţia publică locală, prin hotărâre de consiliu judeţean, respectiv de consiliu local, se stabileşte nivelul de salarizare până la nivelul maxim – până la indemnizaţia viceprimarului. În noua lege, venim şi cu propunere de grilă pentru administraţia publică locală şi, nu în ultimul rând, o parte care mie îmi place foarte mult şi pe care insist să o facem cum trebuie, este cea legată de sporul de performanţă, de a avea la fiecare salariu o parte fixă şi o parte variabilă de aşa manieră încât să nu fie suficient să intri în sistem şi să poţi motiva pe cei care în domeniul lor chiar reuşesc şi care sunt buni şi aduc ceva în plus pentru România, pentru că până la urmă, fiecare acolo unde suntem, prin munca noastră facem lucrurile bine inclusiv pentru întreaga societate românească”, a mai spus ministrul Muncii.

Consiliul Naţional al BNS, la care participă peste o sută de delegaţi sindicali, are loc pe 6 şi 7 iunie la hotelul Petrolul din Eforie Nord, întrunire în cadrul căreia este supus spre evaluare şi aprobare raportul de activitate al confederaţiei pentru perioada noiembrie 2023 – mai 2024 şi raportul financiar. De asemenea, este analizat planul de măsuri pentru promovarea negocierilor colective şi sunt stabilite priorităţile BNS pentru perioada următoare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!