-0.9 C
București
joi, ianuarie 16, 2025

Servicii profesionale – SoftServe și Consiliul Național Român pentru Refugiați lansează un curs IT pentru refugiații ucraineni care vor să învețe programare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

SoftServe a lansat EmpowerU anul acesta în 7 țări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România, sprijinind grupuri diverse: de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități și mame adolescente.

La finalizarea cu succes a programului, cursanții vor ști să creeze pagini web utilizând HTML5 (Hyper Text Markup Language) sau CSS3 (Cascading Style Sheets).

Aproape jumătate (41%) dintre angajaţii din companiile din întreaga lume spun că serviciul lor este locul în care au cel mai puternic sentiment de apartenență, după cel de acasă – arată rezultatele Barometrului EY Belonging 3.0. Totuși, 75% dintre respondenți spun că s-au simțit excluși la locul de muncă...

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții IT din Europa, alături de Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), lansează un curs HTML dedicat refugiaților ucraineni din România. Programul educațional va fi oferit gratuit și este destinat persoanelor care nu au cunoștințe în domeniul IT.

Cursul este parte a programului EmpowerU al SoftServe, un program global dedicat educației grupurilor vulnerabile. SoftServe a lansat EmpowerU anul acesta în 7 țări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România, sprijinind grupuri diverse: de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități și mame adolescente.

În România, acest curs IT dedicat refugiaților ucraineni marchează lansarea EmpowerU.

Cursul, creat de SoftServe Academy, se va derula pe parcursul a șapte săptămâni și este format din 10 module. La finalizarea cu succes a programului, cursanții vor ști să creeze pagini web utilizând HTML5 (Hyper Text Markup Language) sau CSS3 (Cascading Style Sheets).

„SoftServe se remarcă prin faptul că 40% din întreaga echipă de dezvoltatori sunt absolvenții programelor academiei noastre. Mentorii și experții SoftServe își vor lua și de data aceasta angajamentul de a dezvolta o nouă serie de cursanți și a le transforma visul de a învăța IT într-un nou început”, declară  Dorina Itu, Country Learning Partner, SoftServe România. 

Pentru a putea participa la acest program, există câteva criterii pe care participanții trebuie să le îndeplinească. Participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze. Un alt criteriu important este disponibilitatea de a aloca timp, minimum 6 ore săptămânal, atât pentru cursuri, cât și pentru studiu individual.

Cursul dispune de 20 de locuri și va fi susținut în limba ucraineană. Cursanții vor fi selectați de către experții SoftServe Academy în funcție de criteriile prezentate și pe baza scrisorii de motivație trimise de participanți, prin intermediul formularului de înscriere.

Persoanele interesate de acest curs trebuie să dețină un computer sau laptop și să aibă conexiune la internet pentru a participa la sesiunile online. Pentru a veni în întâmpinarea refugiaților care nu îndeplinesc aceste condiții, CNRR va pune la dispoziție în București un spațiu educațional pentru cei care nu au acasă conexiune internet sau computer/laptop.

Pentru a se înscrie în program, candidații trebuie să completeze un formular de înscriere și să trimită o scrisoare de motivație.

Candidații selectați vor primi un e-mail de confirmare până cel târziu în data de 29 septembrie, cu o săptămână înainte de începerea cursului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (portalhr.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!