-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Servicii profesionale – Trei sferturi dintre angajaţii globali se simt excluşi la locul de muncă – Barometru EY – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Trei sferturi (75%) dintre angajaţii din companiile globale s-au simţit excluşi la locul lor de muncă, dar socializarea cu colegii rămâne primordială, se arată în concluziile Barometrului EY Belonging 3.0, publicat marţi.

Cu toate acestea, aproape jumătate (41%) dintre respondenţi susţin că serviciul lor este locul în care au cel mai puternic sentiment de apartenenţă, după cel de acasă, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, 56% din totalul celor chestionaţi consideră că nu pot împărtăşi sau sunt reticenţi în a împărtăşi anumite aspecte ale identităţii lor la locul de muncă, de teamă că acest lucru i-ar putea împiedica să se integreze...

Cu toate acestea, aproape jumătate (41%) dintre respondenţi susţin că serviciul lor este locul în care au cel mai puternic sentiment de apartenenţă, după cel de acasă, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, 56% din totalul celor chestionaţi consideră că nu pot împărtăşi sau sunt reticenţi în a împărtăşi anumite aspecte ale identităţii lor la locul de muncă, de teamă că acest lucru i-ar putea împiedica să se integreze, iar această pondere este mai mare în cazul respondenţilor LGBTQ+ (77%).

Potrivit cercetării, pentru a combate în mod eficient sentimentele de excludere la serviciu, verificarea modului în care se descurcă cineva, atât la locul de muncă, cât şi în viaţa personală, rămâne un factor care contribuie, în primul rând, la crearea unui mai bun sentiment de apartenenţă pentru 32% dintre angajaţi. În acelaşi timp, procentul ajunge la 39% în cazul respondenţilor din SUA, confirmat şi în ediţiile anterioare ale Barometrului din 2018 (38%) şi 2020 (37%).

Totodată, 45% dintre respondenţi au spus că munca flexibilă, inclusiv autonomia în alegerea orelor şi a locaţiei, a fost principalul factor de motivare pentru a deschide tema diversităţii, echităţii şi incluziunii (DE&I) în cadrul echipelor lor.

O majoritate covârşitoare a respondenţilor recunoaşte un anumit nivel de inechitate la locul de muncă şi doar 6% au afirmat că nu au simţit deloc acest sentiment.

Cel mai important factor care contribuie la sentimentul de echitate la locul de muncă este pentru 40% dintre cei intervievaţi salariul echitabil. În top urmează evaluarea echitabilă a performanţelor (34%) şi repartizarea echitabilă a sarcinilor de lucru (30%).

De asemenea, două treimi dintre lucrători (66%) sunt de părere că există bariere în calea avansării în cadrul companiei lor, lipsa resurselor adecvate (24%) fiind raportată ca fiind cel mai frecvent obstacol, urmată de lipsa unui salariu echitabil (23%) şi de accesul inegal la oportunităţi (21%).

În plus, 63% dintre respondenţi ar alege o companie care acordă prioritate DE&I în locul uneia care nu o face, iar 74% spun că prioritatea acordată de compania lor DE&I este un factor care le influenţează alegerea locului de muncă. Această temă este mai pronunţată în rândul generaţiei Z şi al milenialilor, dintre care 73%, respectiv 68% au declarat că ar alege o companie care acordă prioritate DE&I în detrimentul uneia care nu o face, faţă de 53% din Generaţia X, respectiv 46% din Generaţia Baby boomers.

Studiul EY include un eşantion combinat de peste 5.000 de adulţi angajaţi la nivel mondial (18-64 de ani) din următoarele ţări: SUA, Marea Britanie, Germania, Singapore şi India. Sondajul a fost realizat în luna mai 2023, de Big Village, un colaborator de cercetare consultativă, împreună cu Prosek Partners.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 365.399 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 45,4 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2022.

Prezentă în România din anul 1992, EY furnizează, cu ajutorul celor peste 900 de angajaţi din România şi Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, juridică, strategie şi tranzacţii, consultanţă către companii multinaţionale şi locale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!