1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023

Agribusiness – Erdogan anunţă că va discuta cu ONU despre reluarea acordului pentru transportul de cereale pe Marea Neagră – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Ankara şi ONU au mediat în 2022 un acord care a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale pe Marea Neagră, însă Rusia a reclamat că nu beneficiază de aceleaşi facilităţi din cauza sancţiunilor financiare impuse de Occident...

“În 28 august, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în scrisoarea trimisă, a propus un mecanism intermediar care ar rezulta din tranzacţia SWIFT, nu direct SWIFT cum voiau ruşii.

El a declarat că Moscova prezintă aceste cerinţe ca “obligatorii” pentru reactivarea iniţiativei, iar Putin i-a spus că nu va lua nicio măsură până când “Europa îşi respectă promisiunile pe care mi le-a făcut”.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat marţi că va discuta luna aceasta cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, despre reluarea acordului pentru transportul de cereale pe Marea Neagră, transmite Reuters, care preia presa turcă, potrivit Agerpres.

Erdogan s-a întâlnit luni la Soci cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu care a dialogat de asemenea despre proiectul respectiv. El a susţinut că ultima propunere a ONU vine în întâmpinarea unor cerinţe ale Rusiei pentru reactivarea înţelegerii expirate la sfârşitul lui iulie.

Ankara şi ONU au mediat în 2022 un acord care a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale pe Marea Neagră, însă Rusia a reclamat că nu beneficiază de aceleaşi facilităţi din cauza sancţiunilor financiare impuse de Occident, care îngreunează operaţiunile comerciale. Ca urmare, Moscova nu a fost de acord cu prelungirea înţelegerii.

Putin cere acum reprimirea Băncii Agricole Ruse în sistemul internaţional de plăţi bancare SWIFT şi asigurarea navelor implicate în transportul de cereale, a explicat Erdogan, potrivit radioteleviziunii TRT, televiziunii Haberturk şi altor posturi din Turcia.

“În 28 august, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în scrisoarea trimisă, a propus un mecanism intermediar care ar rezulta din tranzacţia SWIFT, nu direct SWIFT cum voiau ruşii. A spus şi că se lucrează la problema asigurărilor”, a declarat preşedintele turc.

El a declarat că Moscova prezintă aceste cerinţe ca “obligatorii” pentru reactivarea iniţiativei, iar Putin i-a spus că nu va lua nicio măsură până când “Europa îşi respectă promisiunile pe care mi le-a făcut”.

Turcia, membră a NATO, încearcă să convingă Rusia să se alăture din nou aşa-numitei Iniţiative pentru Cereale la Marea Neagră. Erdogan a afirmat că urmează să se întâlnească cu Guterres la Adunarea Generală a ONU de la New York, în perioada 18-26 septembrie, după ce va participa la summitul G20 din India în 9-10 septembrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!