23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Agribusiness – Un mare procesator străin închide o fabrică de lapte din România. Toți angajații, concendiați – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul francez Lactalis România va închide fabrica din Miercurea Ciuc și concediază colectiv 95 de angajați.

Grupul va consolida investițiile în celelalte fabrici mari, Oiejdea – județul Alba, Sfântu Gheorghe – județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – județul Suceava și Tunari – județul Ilfov.

Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro.

Veste proastă pentru fermierii care livrau lapte la un procesator important. Grupul francez Lactalis România va închide fabrica din Miercurea Ciuc și concediază colectiv 95 de angajați.

Cel mai mare producător din industria producerii lactatelor, cu branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară, LaDorna va închide producția în unitatea din Miercurea Ciuc. Grupul va consolida investițiile în celelalte fabrici mari, Oiejdea – județul Alba, Sfântu Gheorghe – județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – județul Suceava și Tunari – județul Ilfov.

Grupul Lactalis România închide fabrica de procesare din Miercurea Ciuc dar consolidează fabricile din alte patru județe (foto: economica.net)

Lactalis închide fabrica de lapte din Miercurea Ciuc

Grupul Lactalis România a anunțat că a demarat procedurile de închidere a operațiunilor de producție în unitatea din Miercurea Ciuc, în paralel cu o consolidare a investițiilor sale în celelate patru mari fabrici din România: Oiejdea – județul Alba, Sfântu Gheorghe – județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – județul Suceava și Tunari – județul Ilfov.

”Această nouă etapă de organizare a activității noastre este parte din strategia pe termen lung a Grupului Lactalis de consolidare a investițiilor și de dezvoltare a afacerilor în România. Scopul final pe care îl urmărim este acela de a crește sustenabilitatea activităților pe piața locală și de a asigura mai departe accesul consumatorilor români la produse lactate de cea mai bună calitate, realizate sub brandurile noastre. Ca parte a acestui proces, a fost demarată și procedura de închidere a centrului de producție din Miercurea Ciuc. Angajații noștri din cadrul unității au fost anunțați, iar prioritatea noastră este să îi susținem în perioada următoare și să le oferim tot suportul posibil. În același timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiționale și de dezvoltare pe piața românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis. Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro. Aceste investiții ne vor permite să fim mai competitivi și să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români”, a spus Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România, conform .

Concediere colectivă pentru 95 de angajați

În unitatea din Miercurea Ciuc a Grupului își desfășoară activitatea 95 de angajați care vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională și suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activității unității, aceasta va continua să opereze la nivelul curent. Decizia nu afectează în niciun fel portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România.

Sortimentele de lactate produse la Miercurea Ciuc vor fi realizate în continuare în celelalte fabrici românești ale Grupului, astfel încât consumatorii români vor avea mai departe acces la aceste produse.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!