32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Analize și Trenduri – A fost stabilit prețul final pentru vânzarea acțiunilor Hidroelectrica la BVB: 104 lei pe acțiune – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din Romania şi una din cele mai profitabile companii de stat, a anunţat că preţul final al ofertei de acţiuni a fost stabilit la 104 lei pe acţiune.

”Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile şi unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, anunţă preţul ofertei publice iniţiale derulate de către Fondul Proprietatea S.A., cu sediul social în strada Buzeşti nr.

Detaliile ofertei: Preţul de Ofertă a fost stabilit la 104 lei pe Acţiune Oferită (“Preţul de Ofertă”), ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde lei).

Anunțul oficial companiei de stat

”Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile şi unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, anunţă preţul ofertei publice iniţiale derulate de către Fondul Proprietatea S.A., cu sediul social în strada Buzeşti nr. 76- 80, etaj 7, Bucureşti, (sau acţionarul vânzător), un fond de investiţii alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L., în legătură cu acţiunile ordinare existente ale societăţii (“Acţiunile Oferite”).

După închiderea ofertei, Hidroelectrica va aplica pentru admiterea (“Admiterea”) la listare şi tranzacţionarea acţiunilor sale în categoria Premium a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (“BVB”). Detaliile ofertei: Preţul de Ofertă a fost stabilit la 104 lei pe Acţiune Oferită (“Preţul de Ofertă”), ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde lei).

Investitorii de retail au avut dreptul la un discount de 3% din Preţul de Ofertă pentru acele ordine de cumpărare care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare ale Perioadei de Ofertă. Preţul final de ofertă cu discount pentru acţiunile subscrise în aceste condiţii este de 100,88 lei pe Acţiune Oferită”, transmite compania.

Câte acțiuni vei primi dacă ai subscris la Hidroelectrica

Tranșa a fost suplimentată cu 5% (17.941.635 acțiuni), dar tot este suprasubscrisă, așa că s-a stabilit ceea ce se numește, ceva mai tehnic: alocare pro-rata. Practic, vei primi un număr de acțiuni egal cu numărul acțiunilor subscrise înmulțit cu indicele de alocare (factorul pro-rata).

În cazul de față, factorul pro-rata este de 0,3209762650. Dacă ai subscris, de exemplu, 50 de acțiuni, atunci vei primi 16 acțiuni. Restul de bani îi vei primi înapoi. Acțiunile le veți putea vedea în cont pe 10 iulie. Dacă vei dori să mai multe, va trebui să cumperi direct din piață după listarea din 12 iulie.

Câte acțiuni primește un investitor care a subscris 100 de acţiuni ale producătorului de energie electrică

Un investitor care a subscris 100 de acţiuni ale producătorului de energie electrică Hidroelectrica (H2O) în perioada derulării ofertei de listare la Bursa de Valori Bucureşti primeşte într-un final 20 de acţiuni şi restul banilor înapoi în contul de tranzacţionare.

Pe fondul unei subscrieri de 478%, dată de interesul ridicat pentru Hidroelectrica, la 100 de acţiuni subscrise pentru 112 lei pe unitate, adică 11.200 de lei, investitorul va primi la data alocării în contul personal 20 de acţiuni, respectiv o investiţie de 2.240 de lei şi restul de aproximativ 9.000 de lei înapoi.

Decontarea va avea loc pe data de 10 iulie 2023. Admiterea şi începerea tranzacţionării pe BVB sub simbolul “H2O” va avea loc pe data 12 iulie 2023. Imediat după Admitere, acţiunile Societăţii vor fi incluse în indicele BET al BVB.

„Suntem încântaţi de interesul puternic venit din partea investitorilor, ce a determinat succesul ofertei publice iniţiale a Hidroelectrica. Aceasta este o etapă marcantă ce va sprijini dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre. În numele Societăţii, aştept cu nerăbdare să întâmpin noii acţionari ai Hidroelectrica.

Avem o afacere extraordinară ce se bucură de o oportunitate unică – în calitate de lider în producţia de energie electrică din România, cu un portofoliu de energie 100% din surse regenerabile – de a stimula crearea de plus valoare pe măsură ce ajutăm ţara să realizeze tranziţia energetică.

În calitate de companie publică, aşteptăm cu nerăbdare să ţinem acţionarii la curent cu strategia noastră axată pe eficienţa operaţională, diversificarea şi extinderea afacerii cu scopul de a oferi beneficii pe termen lung tuturor părţilor interesate”, transmite Bogdan Badea, director executiv al Hidroelectrica.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!