22 C
București
luni, iulie 22, 2024

Analize și Trenduri – Mega Image, amendă de 900.000 de lei. Nereguli grave descoperite la produsele de pe rafturi – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Magazinele Mega Image au primit o amendă în valoare de 900.000 de lei.

În perioada 7-8 august, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov a verificat mai multe magazine aparţinând retailerului SC Mega Image SRL.

Echipele de comisari au controlat 64 de locaţii, din regiune, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 90 de amenzi în valoare de 900.000 lei şi au dat 12 avertismente.

Magazinele Mega Image au primit o amendă în valoare de 900.000 de lei. După ce au luat la verificat produsele aflate la vânzare, comisarii de la Protecția Consumatorilor au observat nereguli grave. Astfel, s-a descoperit că în magazine erau fructe şi legume stricate, produse expirate și mizerie în frigidere.

În urma controalelor, un număr de 11 magazine au fost închise. Acestea vor sta cu lacătul pus până la remedierea problemelor sesizate de inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

11 locații Mega Image au fost închise

În perioada 7-8 august, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov a verificat mai multe magazine aparţinând retailerului SC Mega Image SRL. Echipele de comisari au controlat 64 de locaţii, din regiune, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 90 de amenzi în valoare de 900.000 lei şi au dat 12 avertismente.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor în 11 locaţii; oprirea definitivă de la comercializare a peste 750 kg de produse alimentare, în valoare de peste 45.000 lei şi au propus încetarea practicilor comerciale înşelătoare, pentru 4 locaţii.

Povestea lui Cuza, în ghidul de bune practici

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a arătat că, atunci când vorbim de dublu standard la nivel european, nu ar trebui să facem referire numai la produse. În opinia sa, consumatorul român nu este tratat la fel ca cel din ţările în care unii operatori economici îşi au originile.

„Dacă cei de acasă merită ce este mai bun, pare că cei de peste hotare, din România, pot fi trataţi altfel şi, credem noi, cu mai puţin respect. Aceşti giganţi financiari ar trebui să citească povestea lui Cuza, cu ocaua mică şi ocaua mare. Poate, în ghidul de bune practici pe care marii retaileri refuză să-l semneze, ar trebui introdusă şi povestea de mai sus”, a declarat Horia Constantinescu.

Ce s-a descoperit în magazinele Mega Image

Principalele abateri constatate de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au fost:

  • comercializarea unor produse fără a avea etichetă cu data deschiderii;
  • comercializarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice;
  • folosirea unor agregate frigorifice neigienizate;
  • comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită;
  • nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produse alimentare; neconcordanţe între preţul produselor afişat la raft şi cel de la casa de marcat;
  • condiţii igienice precare pentru depozitarea produselor alimentare; comercializarea unor produse fără a avea menţionate, pe etichetă, informaţiile în limba română;
  • comercializarea unor pproduse congelate cu acumulări de gheaţă în exces; nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea produselor finite calde;
  • neafişarea preţului produselor, la locul de comercializare;
    comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare, inclusiv a unor preparate finite, din zona gastro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!