31.8 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

IT & E-commerce – Facebook nu este dăunător stării de bine. Rețeaua ar putea fi, de fapt, benefică pentru sănătatea mintală – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au descoperit, după un studiu, că nu există dovezi care să sugereze că utilizarea Facebook este dăunătoare pentru starea de bine. Cercetarea a analizat date de la aproape un milion de persoane din 72 de țări, pe parcursul a 12 ani, relatează Sky News. Aceasta arată că

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au descoperit, după un studiu, că nu există dovezi care să sugereze că utilizarea Facebook este dăunătoare pentru starea de bine.

Cercetarea a analizat date de la aproape un milion de persoane din 72 de țări, pe parcursul a 12 ani, relatează Sky News. Aceasta arată că dovezile privind daunele asociate cu social media sunt adesea mai mult speculative decât concludente.

Apartenența la Facebook nu este legată de rău

Profesorul Andrew Przybylski, unul dintre cei care au îndrumat cercetărea publicată în revista Royal Society Open Science, a declarat: „Am examinat cu atenție cele mai bune date disponibile și am constatat că acestea nu susțin ideea că apartenența la Facebook este legată de rău. Dimpotrivă, dimpotrivă. De fapt, analiza noastră indică faptul că Facebook este posibil să fie legat de o stare pozitivă”.

Pentru a înțelege mai bine impactul popularei rețele de socializare asupra bunăstării, studiul a fost realizat în urma analizei datelor provenite de la aproape un milion de persoane din 72 de țări pe parcursul a 12 ani, cel mai mare studiu de acest gen.

Bărbații au stare de bine mai mare când stau pe Facebook

Cercetarea a analizat datele Facebook din 2008 până în 2019, mergând înapoi până la momentul în care platforma era la începuturile sale.

Studiul a arătat că asocierea dintre utilizarea Facebook și starea de bine a fost ușor mai pozitivă pentru bărbați, precum și pentru persoanele mai tinere.

În lucrarea de cercetare, autorii au scris: „Deși rapoartele privind rezultatele psihologice negative asociate cu social media sunt frecvente în scrierile academice și populare, dovezile privind daunele sunt, în general, mai mult speculative decât concludente”.

Într-un comentariu făcut despre studiu, Peter Etchells, profesor de psihologie și comunicare științifică la Bath Spa University, a declarat: „Nu sunt sigur că acest lucru este prea puțin probabil: După părerea mea, valoarea acestui studiu constă în dovada de principiu. El demonstrează că este posibil să se valorifice datele din industrie pentru a aborda întrebări semnificative despre modul în care tehnologia digitală interacționează cu sănătatea noastră mintală”.

Au existat și unele avertismente asociate cu rezultatele, pe care autorii studiului le-au abordat, a adăugat Peter Etchells.

Profesorul a mai spus: „Acesta este un studiu descriptiv și, ca atare, nu ne poate spune nimic despre cauzalitate. Adică, nu știm cum, dacă sau în ce măsură schimbările în adoptarea Facebook determină schimbări în bunăstarea mentală. Starea de bine este un fenomen complex și, chiar și în contextul utilizării social media, trebuie să avem grijă să tragem concluzii ferme analizând modul în care oamenii folosesc o singură platformă, cum ar fi Facebook”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!