-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Analize și Trenduri – Amazon anunță profituri duble față de previziunile Wall Street – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Amazon anunță vânzări şi profituri mult peste previziunile Wall Street în ultimul trimestru datorită evoluției pozitive a vânzărilor online și diviziei de cloud computing, care și-a depășit perioada de stagnare.

Rezultatul pozitiv al Amazon se datorează numeroaselor măsuri precum accelerarea veniturilor și reducerea costurilor inclusiv prin concedieri pe scară largă la începutul lui 2023.

Acest tip de măsuri au făcut ca profiturile după impozitare ale Amazon să fie aproape duble faţă de aşteptările analiștilor.

Rezultatul pozitiv al Amazon se datorează numeroaselor măsuri precum accelerarea veniturilor și reducerea costurilor inclusiv prin concedieri pe scară largă la începutul lui 2023. Acest tip de măsuri au făcut ca profiturile după impozitare ale Amazon să fie aproape duble faţă de aşteptările analiștilor. Vestea a provocat creșterea preţului acţiunilor Amazon cu peste 9 procente, fapt care s-a adăugat la revenirea acţiunilor cu 50 de procente în 2023.

Clienţii au devenit mai prudenţi în faţa incertitudinii economice

În ceea ce privește Amazon, atenţia Wall Street în acest an a fost îndreptată către încetinirea puternică a diviziei de cloud a companiei, Amazon Web Services (AWS), odată cu creșterea prudenței în rândul clienților.

Creşterea veniturilor la AWS a încetinit la 16% în primul trimestru, faţă de 29% pentru tot anul 2022. Amazon a declarat la începutul acestui an că creşterea diviziei a încetinit la doar 11% în aprilie. Totuşi, pentru întregul al doilea trimestru, Amazon a declarat că veniturile AWS au urcat cu 12%, depăşind cu două puncte procentuale previziunile majorităţii analiştilor. Această evoluție alimentează speranţele că divizia de cloud a renăscut.

Potrivit directorului financiar Brian Olsavsky, performanţa AWS reflectă „stabilizarea” afacerii cloud. Acesta a adăugat că, în timp ce clienţii încă încearcă să obţină mai mult în contul cheltuielilor lor în cloud, Amazon observă o cerere tot mai mare pentru noi sarcini de lucru de calcul. Inteligenţa artificială generativă a contribuit la redresare în această direcție.

Microsoft şi Google au depăşit săptămâna trecută aşteptările Wall Street

Companiile au înregistrat o creştere a veniturilor de peste 20% în afacerile din domeniul de cloud, în ciuda faptului că ambele au constatat că clienţii încearcă în continuare să facă economii din cheltuielile lor existente în cloud.

Profiturile mai bune față de estimările pentru această perioadă se datorează și reducerilor de locuri de muncă şi celorlalte reduceri de costuri.

În 2023, Amazon a eliminat aproximativ 27.000 de locuri de muncă în două runde de reduceri de personal. Olsavsky a declarat că Amazon a beneficiat şi de o mai mare flexibilitate a forţei sale de muncă, deoarece a crescut numărul de lucrători contractuali în raport cu angajaţii. Astfel a inversat o tendinţă din timpul pandemiei, moment în care a redus numărul de contractori.

Marja de profit operaţional a Amazon a crescut cu 3 puncte procentuale faţă de anul precedent, la 5,7%, cu mult peste aşteptări. Încrederea reînnoită în capacitatea de a-și controla costurile în creştere a susținut revenirea preţului acţiunilor din acest an.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!