17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

Analize și Trenduri – Ambasadorul SUA la București a promis eforturi de extindere a prezenţei companiilor şi investiţiilor americane în România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA la București, a declarat joi, 23 martie, că pledează pentru un tratament echitabil al companiilor și investitorilor din România.

Kathleen Kavalec a menționat, de asemenea, că înainte de a veni la post la Bucureşti a avut întâlniri cu reprezentanţi a zeci de companii din SUA pentru a afla cu ce probleme se confruntă când vor să intre pe piaţa din România...

Înainte de a sosi în România m-am întâlnit cu zeci de companii americane pentru a înţelege mai bine oportunităţile şi provocările cu care se confruntă acestea atunci când îşi extind activităţile comerciale sau intră pe piaţa din România...

Kathleen Kavalec a menționat, de asemenea, că înainte de a veni la post la Bucureşti a avut întâlniri cu reprezentanţi a zeci de companii din SUA pentru a afla cu ce probleme se confruntă când vor să intre pe piaţa din România. Ea este de părere că reformele, inclusiv cele din PNRR, ajută România să se dezvolte şi să aibă sprijinul SUA.

„Amplificarea legăturilor noastre comerciale şi de investiţii este o prioritate a mea. Înainte de a sosi în România m-am întâlnit cu zeci de companii americane pentru a înţelege mai bine oportunităţile şi provocările cu care se confruntă acestea atunci când îşi extind activităţile comerciale sau intră pe piaţa din România. Acum că mă aflu aici, intenţionez să continui acele discuţii în cât mai multe forumuri cu putinţă”, a spus ambasadoarea, în cadrul unui discurs susținut în prezența lui Nicolae Ciucă şi a lui Marcel Ciolacu la Adunarea Generală a Camerei de Comerţ Americană din România (AmCham).

„Forţa legăturilor noastre economice este o prioritate cheie a relaţiei noastre bilaterale”, a adăugat aceasta.

SUA sprijină România în lupta împotriva corupției

„Intenţionez să fac eforturi de extindere a prezenţei companiilor şi investiţiilor americane în România”, a mai spus diplomatul.

„Voi pleda pentru un tratament echitabil al companiilor şi investitorilor, iar echipa mea va continua să sprijine eforturile României de a lupta împotriva corupţiei şi de a consolida statul de drept”, a mai spus Kathleen Kavalec.

„Eu voi continua să transmit acest mesaj în discuţiile mele cu miniştri şi parlamentari din tot spectrul politic”, a adăugat ambasadoarea.

Potrivit acesteia, în România sunt prezente 960 de companii americane, cu aproape 110.000 de angajați.

„Cu toate acestea, ştiu că mai există mult loc pentru creştere. Iar AmCham România este cel mai apreciat partener al nostru în impulsionarea acestei creşteri”, a spus diplomatul.

Ambasadoarea SUA la București a anunţat că la viitorul Summit al Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări se va pune accent pe securitatea energetică, pe dezvoltarea infrastructurii şi pe digitalizare, oficialii din SUA considerând că ţările din zona Mării Negre trebuie să-şi atingă „întregul potenţial ca legătură strategică între Europa şi Asia Centrală”, în condiţiile agresiunii ruse din Ucraina.

„Nu mai departe de săptămâna trecută, am făcut eforturi de extindere a cooperării şi a comerţului şi investiţiilor bilaterale la cea de-a opta rundă a Dialogului Strategic SUA-România. Reprezentanţii de rang înalt de la Departamentul de Stat, Departamentul Comerţului şi Departamentul Apărării, care au participat la eveniment, au evidenţiat importanţa unităţii transatlantice în descurajarea agresiunii. Ei au subliniat nevoia ca ţările din zona Mării Negre să îşi atingă întregul potenţial ca legătură strategică între Europa şi Asia Centrală”, a spus aceasta.

România trebuie să continue reformele

Kavalec a subliniat că este necesar ca România să continue reformele, inclusiv cele prevăzute de PNRR, și că în condiţiile în care se confruntă cu o criză geopolitică în vecinătate, este esenţial să fie competitivă pe plan economic. În acest sens, a menționat oportunităţile pe care România le are în domeniul energiei verzi, sănătăţii şi tehnologiei informaţiei şi a promis sprijinul SUA în acest sens.

„Aplaud progresul României în promovarea candidaturii sale la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. În calitate de partener strâns şi prieten, Statele Unite ale Americii vor susţine eforturile României de a asigura un mediu investiţional şi standarde ale statului de drept care o vor face competitivă pentru calitatea de membru OCDE. Pe măsură ce România progresează în privinţa reformelor pentru OCDE şi a susţinerii reformelor impuse de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ne aşteptăm ca oportunităţile din domeniile energiei verzi, sănătăţii şi tehnologiei informaţiei să crească. La începutul săptămânii am fost la Bruxelles, unde am discutat deopotrivă cu demnitari români şi ai UE despre oportunităţile ca SUA să sprijine continuarea dezvoltării României”, a spus ea.

„România a început aceste reforme cuprinzătoare în timp ce se confruntă cu o criză geopolitică în vecinătate. Suntem extraordinar de recunoscători pentru sprijinul ferm acordat de România Ucrainei, prin primirea şi ajutorarea refugiaţilor şi facilitarea transportului de grâne şi alte bunuri. Ştiu că multe dintre companiile reprezentate aici au fost active în aceste eforturi, inclusiv îndeosebi în sprijinirea refugiaţilor. Este o altă arie în care eforturile noastre comune, în calitate de parteneri, au contat cu adevărat”, a adăugat ambasadoarea SUA la București.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!