2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Analize și Trenduri – Apple intenționează să își mute o parte din producţia de iPad-uri în India – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Apple intenționează să își mute o parte din producţia de iPad-uri în India India ar putea deveni marele beneficiar al problemelor diplomatice dintre Statele Unite ale Americii și China, urmând să devină ţara unde se va muta o mare parte din producţia dispozitivelor Apple, în frunte cu iPhone şi iPad. Din cauza tensiunilor comerciale dintre

Apple intenționează să își mute o parte din producţia de iPad-uri în India

India ar putea deveni marele beneficiar al problemelor diplomatice dintre Statele Unite ale Americii și China, urmând să devină ţara unde se va muta o mare parte din producţia dispozitivelor Apple, în frunte cu iPhone şi iPad.

Din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA şi China și a evenimentelor care afectează cea mai mare fabrică Foxconn, Apple a decis să își mute o parte din producţie în India şi în Vietnam.

Anterior, se vorbea despre mutarea unei părţi a producţiei de tablete în Vietnam, însă mutarea va avea loc în India.

În India, procesul de mutare a producţiei va fi complicat din cauza lipsei de experienţă a personalului local în asamblarea unor dispozitive complexe, precum iPhone-urile și iPad-urile. Diversificarea producţiei va fi un proces de durată. În prezent, analiştii economici se aşteaptă că abia peste cinci ani în jur de 35% din dispozitivele Apple să ajungă să fie produse în India.

China a ridicat restricțiile COVID-19 din zona unde se află cea mai mare fabrică iPhone din întreaga lume

Referitor la China, vă amintim că, recent, autoritățile chineze au decis să ridice restricțiile sanitare împotriva COVID-19 din Zhengzhou, oraș unde se află cea mai mare fabrică de iPhone din întreaga lume. Această decizie a fost luată după ce a izbucnit o revoltă în interiorul unității.

Analiștii economici au anunțat „o ușurare necesară” pentru Apple și principalul său furnizor Foxconn, după ce autoritățile din Zhengzhou, oraș aflat în centrul Chinei, au anulat restricțiile sanitare împotriva COVID-19. În Zhengzhou se află „iPhone City”, un campus de producție vast, deținut de producătorul taiwanez Foxconn, care găzduiește aproximativ 200.000 de muncitori care fabrică produse pentru Apple.

Vă amintim că, în urmă cu puțin timp, autoritățile chineze au blocat accesul în cartiere timp de cinci zile deoarece cazurile de COVID-19 au crescut mult. Unitatea Foxconn nu este inclusă în districtele urbane ale orașului respectiv, dar restricțiile sanitare au afectat producția și au provocat o revoltă violentă a angajaților. Muncitorii care s-au luptat cu ofițerii de securitate au primit bani pentru a demisiona și a pleca.

Analiștii economici susțin, totodată, că problemele de producție ale Foxconn vor afecta piața mondială. Ming-Chi Kuo, analist la TF International Securities, a scris pe contul său de Twitter că a estimat că livrările de iPhone ar putea fi cu 20% mai mici decât se preconiza în trimestrul octombrie-decembrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!